| VasileVolosciuc a întrebat:

Buna, stiti ce postliceale/facultati ma ajuta in a deveni un animator? Adica sa ma invete cum sa desenez un personaj,peisaj,etc. Faculatea de arte,de desing,de design grafic, etc toate acestea ma duc in ceata si habar nu am ce sa aleg.

4 răspunsuri:
| aditimus a răspuns:

Ar trebui sa incerci sa cauti pe cineva mai in varsta sa te indrume sigur sunt cativa de la care poti sa inveti si sa te indrume.

| WhiteLife a răspuns:

Facultatea de design grafic.

| spraytag a răspuns:

Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti

| marydraws a răspuns:

Deoarece as avea oarecum experienta in domeniu as vrea sa te ghidez in aceasta alegere ca sa nu faci greselile pe care multi le-au facut. Pentru cursuri detaliate de animatie nu stiu daca facultatea de arte te poate ajuta. Desigur, te poti duce acolo, dar este cel mai probabil sa te invete doar sa desenezi si nu procesul de animatie si editare video. Daca cauti o facultate in Romania aici este un filtru cu toate facultatile
posibile: https://optiuni.ro/search/animatie

Insa, sincera sa fiu nu stiu daca specializarea este existenta.
Cand vine vorba de strainatate ai mai multe optiuni dar taxa de scolarizare este foarte scumpa pentru facultatile la frecventa. De asemenea in strainatate sunt multe specializari pe care le-ai putea face in sincron: animate de logo-uri (cea mai populara specializare in prezent), animatie 2D (pentru desene), 3D (pentru desene), si 3D pentru jocuri.
Aici sunt facultati pentru strainatate:
https://www.gamedesigning.org/animation-schools/
https://www.bloopanimation.com/best-animation-schools/
(linkuri pentru SUA)
https://www.studyin-uk.com/studyuk/animation/
(link pentru UK)

In ceea ce priveste cursurile online pe acelea le-as recomanda mai mult in cariera de animator deoarece sunt mai ieftine si poti sa inveti liber. Acuma, ceea ce alegi este in functie de tine. Site-uri-le pot varia in functie de specializare:

Animatie in programe si 2D:
https://www.bloopanimation.com (acesta este cursul pe care acum il efectuez dar te previn ca da feedback in comunitate si raspunsurile nu vor fi de multe ori variate. Bloop are si tutoriale gratuite pe site-ul sau incat si recomandari pentru carti, multe care poti fi descarcate gratuit.)
https://rustyanimator.com
https://creatureartteacher.com (la fel ca si primul, acesta nu are sectiune de feedback si cursurile trebuie platite individual. Diferenta cea mai mare este ca nu poti ivata cum sa animezi in programe si permisul este doar de un an)
https://motiondesign.school (cel mai comunitar curs. Cele pentru incepatori sunt gratuite si feedback-ul este bazat pe un grup de Facebook.)


Animatie cursuri generale (toate acestea sunt site-uri cu mai multe specializari dar vei lua certificate sau experienta in functie de site):
https://app.pluralsight.com/library/
https://www.skillshare.com/home
https://www.linkedin.com/learning/me
https://www.coursera.org
https://www.udemy.com/? utm_source=bing-brand&utm_medium=udemyads&utm_campaign=BG-Brand-Udemy_la.EN_cc.ROW&utm_term=_._ag_1220458320108204_._ad__._de_c_._dm__._pl__._ti_kwd-76278958132448_._li_2881_._pd__._&utm_term=_._pd__._kw_Udemy_._&matchtype=e&msclkid=d02bbe7aa59b10134f0ae0af937457e6
https://www.edx.org

Cursuri de animatie 3D:
https://marionettestudio.com/online-animation-courses-freepaid/
(animation mentor, Ianimate, si animschool fac cursuri la nivel universitar)
https://cgsociety.org/workshops?category=Motion%20Graphics
https://www.cgmasteracademy.com

Linkuri bonus:
https://www.khanacademy.org/partner-content/pixar (curs gratuit de animatie)
https://www.skwigly.co.uk (centru de reviste, podcasturi si tutoriale gratuite)
http://www.free3dtutorials.com
https://www.awn.com/tooninstitute/lessonplan/lesson.htm
http://animationresourcecentre.blogspot.com
(ultimele trei linkuri sunt gratuite de asemenea)
Sunt destul de multe tutoriale pe Youtube despre animatie la fel ca acestea.
Sper ca te-am ajutat cu acest raspuns. Mult noroc in animatie!