| paletedestele23 a întrebat:

Bună! Sunt interesantă de istorie, artă și literatură și de tot ce înseamnă documentație, studiu etc. De mică mă întrebam cum este să lucrez într-un muzeu sau în domeniul istoriei și artei.
Aș dori să întreb dacă astăzi merită să fac facultatea de istorie și să lucrez în acest domeniu, fie într-un muzeu, fie pe partea de cercetare? Cineva care lucrează în asemenea domenii îmi poate oferi un sfat?

Răspuns Câştigător
| J0B0MAT a răspuns:

Dacă îți place, merită. Poți lucra și ca profesor dacă nu îți găsești în muzeu, dar în principiu peste tot îți trebuie relații, iar salariile sunt cam la fel. Dacă îți place și literatura, facultatea de litere ar oferi și mai multe opțiuni, gen translator, jurnalism, dar știu că o poți face și la distanță dacă vrei să reprofilezi cândva.

4 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Interesata nu interesantă, poate da esti o fata interesantă adica frumoasa, asta tu stii, ce varsta ai? Tu facultate faci pentru tine nu trebuie sa te intereseze pareile altora, tu daca ai facultate ai mai multe șanse de a lucra in strainatate,, deci daca tu simti ca asta doresti sa faci asta trebuie sa faci sa iti urmezi visul. Mult succes, tu fa facultatea ca nu sti in viitor ce oportunitati ai si șanse mari sa te angajezi pe un post cu salariu bun ori la noi ori afara in alte țări.

| paletedestele23 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Mulțumesc frumos! Iar la partea de vârstă, aș dori să păstrez anonimatul happy

| gabicoo a răspuns:

Nu merită. În muzee salariile sunt mici, plus că este greu de ocupat un post - toți sunt rude între ei, sunt familii întregi angajate în același muzeu. Salariile sunt mici dar se stă degeaba - asta este cheia. Pe partea de cercetare este la fel, poate chiar mai rău - unii muncesc de rup, iar alții culeg roadele, adică cel care cercetează este obligat să treacă drept coautori pe unii care stau degeaba: șefi, nepoți și alte rude, etc.

| paletedestele23 explică (pentru gabicoo):

Înțeleg, mulțumesc frumos pentru răspuns! M-am gândit și la asta. Din păcate nepotisme există peste tot, in orice domeniu.