| Mmaannuu111 a întrebat:

Mie imi place foarte mult sa desenez si îmi place si programul Photoshop aș vrea sa pot desena in Photoshop dar si pe hârtie doar ca este o singură problemă. Eu nu am talent la desen vreau să știu dacă exersez mult pot avansa in desen si aș putea face o meserie desenând in Photoshop.
Am avut pasiunea asta de mic dar m-am demoralizat deoarece am crezut ca dacă nu am talent nu pot face nimic mai departe până mi-a spus doamna de desen acum 2 ani in clasa a 8 a ca am viziune sau ceva de genul.
Aștept părerea voastră mulțumesc frumos.

Răspuns Câştigător
| MadRaven a răspuns:

Îți spun cu mâna pe inima că da, se poate, cu practică. Și eu când eram la început desenam oribil, nu aveam deloc talent. Desenam din plăcere așa că nu mă interesa cum arătau desenele mele, eu continuam să desenez zilnic. Și cu trecerea anilor m-am perfecționat prin practică și se vede o diferență imensă.
Am și o prietenă care în clasa a8a s-a apucat de desen și la rândul ei nu avea deloc talent dar la fel ca și mine, desena zilnic. Ei, acum e anul 1 la facultatea de arhitectură și face tablouri pe care le vine și cu 100 de lei bucata. În concluzie, se poate. Ai nevoie doar de răbdare și dedicație.
La fel cum s-a mai menționat aici, unii se nasc cu talent iar alții îl dobândesc.
Mult spor în ceea ce faci și nu uita să nu te dai bătut și să fii perseverent în ceea ce faci iar rezultatele nu vor înceta să apară.

5 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Depinde in cazul tau de consecventa. Am vazut multi care s-au apucat de ceva, si dupa cateva zile sau saptamini, au uitat de ceea ce au inceput. Noi, oamenii, ducem o lipsa serioasa de consecventa in ce facem. Cei dintre noi care insa o au, ajung specialisti, profesionisti, campioni.

| Vvistula a răspuns:

Cu cat lucrezi mai mult cu atat vei deveni mai bun in asta. Munca depaseste talentul.

| anonimg a răspuns:

Unele talente sunt înnăscute -adica ne naștem cu ele; alte talente sunt dobândite -adica nu ne naștem cu ele, ci le dezvoltăm prin practicare, prin învățare. Deci se poate și la tine.
Oricine se simte atras într-o direcție de felul acesta, îl încurajez să o urmeze.
Părinții și profesorii au un rol foarte important. Multe talente se pierd din pricina că părinții nu investesc suficient de mult în dezvoltarea copiilor lor.
Te încurajez să desenezi pe ce poți până vei face rost de bani pentru un calculator bun și pentru programele necesare. Mai sunt și unele tablete speciale pentru desenat -cine știe cum se numesc îi rog să lase chiar și un link cu ele.
Mult succes tuturor!

| Molodoi a răspuns:

Iti recomand sa schimbi Photoshop-ul cu Adobe Illustrator daca iti place sa desenezi. Acolo poti desena si cu "creionul", dar ai si instrumente ajutatoare. Daca vrei iti pot da eu un link de unde sa il descarci crackat si 2 tutoriale de baza. Seamana foarte mult la interfata cu Photoshop.

| BladeAzero a răspuns:

Aici depinde de la caz la caz eu sunt genul pesimist dar dacă folosești photo-shop poți învăța rapid sa desenezi, iți dau un sfat asa sa nu te chinui degeaba prima oara încearcă sa copiezi un desen foarte greu pana iți iese ca originalul asta e un mod mai greu dar e și mai rapid, te sfătuiesc sa folosești toate efectele pe care le ai la dispoziție și nu ma refer la umbre sau ceva de genul ma refer direct la parți destul de importante din desen.