| Gabriel_Ianis_2000 a întrebat:

Carti online sau sa le ai in mana? De ce?

11 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Eu le am in biblioteca, in living.

| doctorandus a răspuns:

E-books. Pentru ca cele in format fizic nu le poti descarca gratuit de pe internet.

| NLS a răspuns:

Nu am citit prea mult online pana acum, decat carti de specialitate, (manuale de utilizare ale unor programe, pe care nu le-am gasit in format hartie, si nu am mai dorit sa le imprim).

Cititul pe un ecran ma oboseste, cand e vorba despre carti clasice.
Nu e neaparat extrem de incomod, insa imi place sa simt foile in mana, sa misc si frunzaresc paginile, pana si mirosul specific de hartie si tus are un rol important. Mai ales cel de hartie veche.

Din punctul meu de vedere, tiparul nu ar trebui sa dispara niciodata.
Ma refer la cartile valoroase, pe care vrei sa le citesti de mai multe ori, sa le imprumuti prietenilor...
Un manual de utilizare pentru un program il pot citi fara probleme pe o tableta, laptop... dupa care - hasta la vista - nu are o valoare atat de mare incat sa colectionez asa ceva in biblioteca.

| batranulintelept77 a răspuns:

Fizic. Deja sunt constrâns să folosesc diferite dispozitive toată ziua, măcar cărțile să fie de hârtie. Am citit și online dar e destul de obositor. Hârtia are cu totul altă energie.

| raMLesS a răspuns:

Cand le ai in mana e altceva, alta senzaţie si alt chef de citit ai, in plus poţi sa observi progresul pe care l-ai facut si cate pagini ti-au mai ramas, pe telefon e altceva.
Unei cărţi fizice ii apreciezi valoarea mai mult, te uiti la aspect, la scris, la coperta... Pe telefon ce vezi? Un fisier pdf, atat.
Nu recomand cititul pe device-uri.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Toti cei care raspund cu "in mana" sunt niste POTAI amarate care nu inteleg deloc ce inseamna faptul ca in numele la
"hai sa ne scarpinam FETISHUL IMBECIL" se taie copaci angry

| Eireann a răspuns:

Am un Kindle pe care am cam 300 de carti. E digital paper si nu imi oboseste ochii. E mult mai usor cand ma mut din loc in loc. Plus daca vreau o carte pot sa o cumpar in 15 secunde, nu am de umbat, cautat si asteptat.
Carti fizice imi plac manualele, imi e mai usor sa invat asa.
Am si carti audio, ascult cand fac curat, cand fac exercitii fizice sau inainte sa adorm.

| AerProaspatMatinal a răspuns:

Cartile fizice (pe care le ai in mână) sunt mai autentice, ideale. Dar parca ma plictisesc mai repede cu ele decat cu cele online. Iar alea online sunt si portabile si nu iti ocupa spatiul prin casa. Dar in acelasi timp cu timpul, acel ecran iti afecteaza ochii. Plus ca mie imi obosesc ochii destul de repede, mai ales daca e seară. Deci sunt si avantaje si dezavantaje.

| autodidact a răspuns:

Cartile in format fizic au ceva in plus... au personalitate, cele digitala au in iz de artificial. Nu stiu care va fi viitorul cartilor tiparite pe hartie, fiindca nu se poate face abstractie de faptul ca viitorul apartine tehnologiei, desi nu ar trebui sa ne lasam dominati de aceasta, dar sper sa coexiste pe viitor cartile clasice ce cele digitale. Ambele presupun avantaje, dar si dezavantaje. Nu as concepe ideea de carte decat pe hartie, dar sa nu fim ipocriti, citim zilnic de pe tableta, PC, mai descarcam fisiere sau carti in format pdf, deci discutia, de aici si controversele, ramane deschisa.

| DianaLalescu2000 a răspuns:

Nimic nu se compara cu cititul adevarastelor carti.