|

Ce înseamnă RMN? E un fel de radiografie sau așa? Ma refer la termen medical nu la altceva

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

RMN, este o metoda IMAGISTICA, nu neaparat mai evoluata (bazata pe campul magnetic-nu pe raze X) si NU in concurenta cu celelalte metode(radiologice).
Partea de noutate a RMN este ca poate analiza-dar putini se pricep, sistemul molecular, celular.
Subtilitatea consta in miscarea de Spin, de la un atom, orice atom are in jurul nucleului lui mai multi sau mai putini electroni. Acesti electroni au miscari intr-un sens sau altul.Asta este asa numita 'Miscari de spin').S-a constatat ca e importanta acea 'miscare de spin, detectabila doar prin RMN, in Diagnosticarea diverselor afectiuni! De fapt : modificarile in Miscarea de Spin.
Doctorii, oricum nu inteleg nimic, dar sunt programe specializate, care le arata ca bebelusilor, unde e verde, unde este albastru sau altceva!
Un doctor mi-a furat cartea, apucasem sa citesc suficient, era in engleza.
Dar este bine! Poate ca el ainteles ceva comparativ cu alti doctori.
Acum se recomanda analize inutile, computerizate, doar ca sa-si scoata banii pe investitia facuta, exact ca si cu medicamentele, la care se fac nesfarsite reclame! Caci pana la urma medicul conteaza( daca mai exista asa ceva).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Din cate stiu eu, in momentul asta, RMN e cel mai avansat sistem care exista (si, evident, cel mai scump) care iti permite sa vezi in interiorul corpului uman non-intrusiv (adica fara sa "desfaci" corpul uman), rezultatul obtinut e cel mai clar, mult mai clar decat o radiografie, si chiar semnificativ mai clar decat o tomografie computerizata (CT)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna. RMN=Imagistica prin rezonanță magnetică.
E mai diferita ca o ecografie, radiografie etc. normala. Se vede mult mai bine. Si cand faci RMN (re-me-ne) nu ai voie sa ai metal in corp, de exemplu aparatul dentar etc.
Dar e un fel de radiografie deci da.
Trebuie sa stai inchis intr-un tub( nu chiar inchis) si sa stai nemiscat 20 minute sau mai mult pentru a iesi bine poza.


Funda?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Crisstinayy12):

Depinde unde face rmn, ca poti face la cap, la abdomen, la torace. Nu stai inchis intr-un tub neaparat. eu am facut rmn la abdomen si era decat un cerc din ala in juru abdomenului. A trebuit sa il fac de 2 ori laughing) a doua oara a trebuit sa imi bage substanta de contrast ca nu se vedea nimic. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

RMN inseamna rezonanta magnetica. Si da, e un fel de radiografie, doar ca putin mai complicata, pentru ca foloseste magnetismul, undele radio si un computer pentru a crea imagini de inalta rezolutie ale organismului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Rezonanta magnetica nucleara : https://www.medlife.ro/rezonanta-magnetica-cum-functioneaza-rmn-video

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează