Concurs - Atelier online de scriere creativă

Concurs - Atelier online de scriere creativă

Vrei să scrii, dar nu ştii de unde să începi? Te lupţi cu idei în jurul cărora ţeşi romane întregi în mintea ta, dar nu ajungi să le aşterni pe hârtie? Acum poți participa la concursul nostru și poti câștiga o invitație la cursul de scriere creativă.

Te invităm într-o călătorie în cinci întâlniri în care să alungi temerile şi să te apropii mai mult de scris. 

Temele vor fi:

1. Cum creăm arhitectura unei poveşti – scheletul unei poveşti – spaţiu, timp, tema povestirii, ingredientele unei poveşti – stil, ritm, emoţie, vocea naratorului.

2. Cum plămădim intriga – rolul conflictului, relaţia dintre personaje, viziunea rezoluţiei generate de conflict.

3. Cum conturăm un personaj – oglinda sinelui, oglinda celuilalt, scufundarea în trecut şi saltul distopic, dinamica personajelor.

4. Cum construim un dialog – vocea şi credibilitatea personajelor, autenticitate şi plasare în context, (im)predictibilitate în evoluţia povestirii.

5. Cum începem, cum sfârşim – rolul captării şi menţinerii atenţiei, intenţia autorului şi cheia din ochii cititorului, dialog frust şi descriere abundentă.

 

Lasă mai jos un comentariu despre cartea ta preferată, despre genul tău preferat, motivându-ți alegerea, iar câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți. Concursul se încheie pe 18 ianuarie 23.59, iar pe 19 vom alege câștigătorul invitației. 

 

Succes!

L.E. Căștigătorul e justlikenobody!

17 răspunsuri:
| zurick a răspuns:

Cartea mea preferată este 1Q84 a lui Murakami ( mai mult o serie de cărți, fiind vorba despre 3 volume ) Deși am citit multe cărți ireproșabile atât de la Murakami cât și de la alți autori, din 2018 această serie rămâne pe primul loc pentru mine.
Nu știu dacă am un gen favorit, citesc destul de divers, însă pot spune că mai important decât genul pentru mine, este descrierea cărții. Nu vânez cărți pentru un anumit gen, ci pentru o anumită descriere sau un anumit autor.

| Iote a răspuns:

Autorul meu preferat este Somerset Maugham.
Totusi, daca trebuie sa aleg o carte, aceea ar fi "Cartea de la San Michele" a lui Axel Munthe. Singura lui carte de altfel.
Nu am un gen preferat.

| TigrulAlb27 a răspuns:

Cartea mea preferata este "Pisicile razboinice" de Erin Hunter. Mie imi plac cel mai mult cartile fantasy, deoarece ma pasioneaza magia si creaturile fantastice.

| NonZarek a răspuns:

Cartea mea preferata este Lanțul, e foarte interesanta, ideea ei mi-a captat atenția de la început, puteai trăii fiecare moment al povestii de parca ar fi real, totul era bine descris, puteai simții totul, o carte plin de suspans și emoții intense.

Genul preferat este ficțiune combinat cu romance, ador sa citesc cărți de genul acesta, efectiv ma caracterizează, face parte din mine, efectiv îmi completează viata, am avut multe peripeții, mai ales ca sunt o persoana care ar putea sta toată ziua doar creand scenarii și diaologuri și gândindu-se la alte lumi, universuri paralele și tot ce tine de ficțiune, pentru mine asta este modul meu de a ma relaxa, gândindu-mă și creand tot felul de scenarii in mintea mea. De mic mi-a plăcut și am avut o înclinație spre ficțiune, chiar învățătoarea în clasa a 3 mi-a spus asta "ai imaginație, în viitor te vei apuca de scris cărți și vei avea succes" iar cuvintele astea nu le voi uita, mi s au întipărit în minte. Ar fi minunat sa câștig acest concurs, în special ca scriu o carte în momentul de fata și ar fi mai mult decât perfect câteva instrucțiuni, idei, răspunsuri.

| sabin89 a răspuns (pentru NonZarek):

"puteai trăii fiecare moment", "puteai simții totul"
N-o lua ca o critică, dar ca să începi să scrii cărţi, trebuie să te pui la punct şi cu ortografia. Că se pune un singur i în loc de doi e o chestie chiar elementară.
Iar să spui "ar fi minunat să câştig acest concurs" e ca şi când ai cerşi să fii apreciat; doar că e spus mai pe ocolite. Nu dă bine pentru un viitor sctiitor. Aprecierea, ca şi respectul se câştigă, nu se cere.

| NonZarek a răspuns (pentru sabin89):

Mulțumesc pentru sfat, dar nu scriam o carte aici, având în vedere ca e doar un giveaway nu am stat sa îmi recitesc comentariul pentru a corecta eventualele greșeli, plus sunt de pe telefon, am auto corector activat ceea ce îmi mai adaugă din greșeală litere în plus, stai liniștit ca la carte nu folosesc același limbaj, plus recitesc de 2 ori ceea ce am scris și elimin greșelile. Nu critica imediat doar pe baza unui comentariu, e un simplu giveaway, nu un eveniment formal și important.

| sabin89 a răspuns (pentru NonZarek):

"Nu critica imediat" - am spus că nu e o critică, ci un sfat. Mai e ceva. Un număr incredibil de mare de utilizatori adaugă al doilea i acolo unde nu trebuie. De asta mi-a sărit în ochi. Doar ca un exemplu, este o doamnă mai în vârstă, dar tare ocoşă, Jassmina (sau cam aşa), care scrie în mod curent "să aflii" în loc de "să afli". Deci scrie în mod curent, nu din când în când. I-am atras atenţia şi s-a supărat. Repet, e doar un exemplu, dar numărul celor care pun doi de i acolo unde nu trebuie este mare. Am revăzut acum ce ai scris prima dată şi, exceptând cazul celor doi de i (foarte probabil un accident), scrii foarte bine.

| Ryss a răspuns:

Una dintre cărțile mele preferate este seria „Harry Potter", deoarece este una dintre puținele cărți de gen fantasy — genul care îmi place cel mai mult — care reușește să surprindă, în adevăratul sens al cuvântului, tot suspansul, misterul care domină peste acțiunea seriei, dar și felul în care fiecare eveniment se leagă unul de celălalt, în mod ilogic la prima vedere.

| telenovelistasiempre a răspuns:

Cartea mea preferata este "Zece Negri Mititei" de Agatha Christie, iar genul meu preferat este cel politist. Imi place acest gen deoarece mi-a placut dintotdeauna povestile cu asasin misterios a caror identitate se afla la final. Imi pune mintea la incercarea, ma face sa fiu atenta la detalii, indicii, sa-mi dau seama daca cineva ascunde ceva si ce in poveste. De asemeni, pistele eronate deliberat scrise ca sa induca in eroare cititorul cresc suspansul si misterul. Niciodata nu stii cine-i criminalul pana nu termini de citit.

| Hela a răspuns:

Cartea mea preferată este „Secretele atracției" de Sandra Anne Taylor, iar genul meu preferat este dezvoltare personală. Prima dată când mi-a fost recomandată această carte, am fost sceptică și nu mă gandeam că are un asemenea impact încât faptul că doar am citit-o, a reușit să mă schimbe atât de mult în bine... Este o carte practică care te ajuta să evoluezi și să atragi în viața ta persoane cu energii pozitive și este accesibilă ca limbaj.

| ImiPlacMexicaniiXD a răspuns:

Cartea mea preferata este Invitatia la vals de Mihail Drumes, genul meu preferat fiind romance, deoarece fiecare dintre noi am experimentat diferite lucruri pe Pamant, dar cel mai de presus este iubirea.

| justlikenobody a răspuns:

Cartea mea preferată este: "Răscumpărata prin iubire", imi place aceasta carte deoarece am fost captivantă de suferința prin care poate trece o persoana, este o carte simpla, însă ascunde atâta durere. În cartea aceasta am observat ca singura care poate vindeca durerile trecutului este iubirea, iubirea sincera, iubirea din inima.Nu am un gen preferat, citesc tot ce mă inspira.

| TPU.ro explică (pentru justlikenobody):

Buna,
Felicitari. Tu esti castigatoarea invitatiei la acest atelier. Verifica, te rog, mesajele private.

| Lexusssh a răspuns:

Cartea mea preferata este "Luminile din Septembrie" de Carlos Ruiz Zafon. (literatura universala) Genul meu preferat este ficțiune. Aceasta carte m-a fascinat deoarece autorul are o scriitura poetica și acaparanta. Cartea m-a ținut cu sufletul la gura pana la final l, Zafon reușind sa creeze o intriga palpitanta și un suspans bine dozat. Romanul e bine construit și îl apreciez.

| andreeac15 a răspuns:

Cartea mea preferată este Seria After de Anna Todd, deoarece mi se pare una dintre cele mai bune cărți de adolescenți.Seria After te trece printr-un carusel de emoții, de la cald la rece, într-un ritm amețitor.La sfârșitul seriei m-am simțit de parca aș fi parcurs un drum lung într-un tren de mare viteză,drumul făcând mai multe răsuciri,întoarceri,de nu mai știai direcția în care se îndreaptă și ce va fi în final la destinație. Cele două personaje au parcurs o călătorie lungă,s-au despărțit și împăcat de multe ori, incapabil să stea prea mult departe unul de celălalt, au suferit, și s-au aliniat, s-au provocat și potențat reciproc, ca în final să se convingă de sentimentele lor și că fiecare a devenit un om mai bun și mai complet datorită influenței dragostei necondiționate a celuilalt.Genul preferat cred ca ar fi dragoste, deoarece asta citesc în ultimul timp, dar, mi se pare și genul de carte/roman care l-ai citi cu foc și pasiune uitaându-te printre rânduri cu sufletul la gură ce are de gând să facă personajul masculin/feminin.Este genul care te induce tot mai tare în arta ei de a iubi și te face să numai vrei să ieși din casă pentru cartea care te-a hipnotizat din prima pagină citită. Sper să câștig.☺

| kyttyzuzu a răspuns:

Cartea preferata este "Mai presus de el". Imi plac romanele de dragoste intrucat care se axeaza pe relatiile sentimentale dintre doi oameni si in general au un final foarte frumos.

| MucenicuAnamaria a răspuns:

Cartea mea preferată este romanul "Frații Karamazov" de Dostoievski. Este o carte cu implicații filozofice, psihologice și spirituale - dezbate dualități tradiționale ale gândirii umane: binele și răul, Dumnezeu și Diavolul, rațiunea și sentimentul. Dostoievski este un mare gânditor și un povestitor excelent.
Genul preferat este ficțiunea, în special cea istorică, în care firul narativ păstrează culoarea epocii. Fiind o pasionată de istorie și de literatură în același timp, combinația este una perfectă!