| ioana_georgescu a întrebat:

Cum pot avea incredere in mine si curaj incat sa pot canta in fata mai multor persoane? Deja cand familia se aduna si ma pune sa cant (suntem multi) nu o pot face, am niste emotii, mi se face rau. Cum pot trece peste?

6 răspunsuri:
| CristianCRS a răspuns:

Nu stiu sa cant dar in trecut cand aveam o mica problema cu vorbitul in fata multor oameni, am citit undeva sa iti fixezi un punct deasupra tuturor oamenilor si sa te uiti acolo, chiar ajuta, astfel te vei relaxa si nici nu va parea ca te uiti chiar pe pereti sau in jos. Sau sa cauti persoana care te face sa te simti ok și stii că nu ar rade sau ar judeca daca greșești, si sa te uiti la ea, ajuta sa si zambesti vei primi inapoi zambete care iti vor da o stare mai ok.

| Anonima163333 a răspuns:

Cel mai bine este sa nu te uiți un ochii oamenilor, asa te vei emoționa și mai tare. Uită-te în alta parte.Ai încredere în tine! Succes!

| AnthonyWhite a răspuns:

Trebuie sa crezi in tine.
multi am facut asta cand eram mici.
nu este greu.
si peste, poti trece usor si cu bucuroasa cu amintiri placute, chiar daca nu a iesit bine, tu macar ai incercat!

| Drkurt01 a răspuns:

Pfu, da, te inteleg, partea cu cantatul pentru mine e mai grea ca orice sesiune de repetitii.
Eu cant la chitara, iar anul trecut am avut primul concert mai mare, intr-un mic orasel din Croatia, cu putin peste 100 de persoane, cred.
Nu am putut sa ma uit la public. Tot timpul am stat cu parul pe fata. Doar asa pot sa cant, ahah. Nu mai am emotii, 0.
E o senzatie divina cant te uiti la public, n-as putea s-o explic, dar de fiecare cand ma uitam ma incurcam si avusesem 3 zile de repetitii de dimineata pana seara 8-10 ore pe zi, de ma dureau degetele.
Tu canti la voce presupun? Sau gresesc? Trebuie sa gasesti o metoda de a-ti gestiona emotiile. Cu timpul probabil ca n-o sa mai ai atatea emotii.
Sa canti la voce e clar de 100 de ori mai greu in ceea ce priveste interactiunea cu publicul decat cand esti instrumentist.
Dar da, presupun ca e mai greu sa canti in fata unor persoane pe care le cunosti decat in fata unor necunoscuti. Eu nu cant niciodata pentru ai mei. Oricat de mult m-ar implora.

| Th3Fr33styler a răspuns:

Repeti pana iti iese aproape perfect dupa cand canti iti imaginezi ca spectatorii sunt ambientali si sa iti formezi un sentiment ca si cand ai salva lumea facand asta si pui suflet si sa canti dinadins, si pana la urma cand e familia ta nu trebuie sa ai emotii pentru ei normal ar trebui sa te accepte cu toate defectele tale deci capu sus si salveaza lumea laughing

| Tia10 a răspuns:

Hei! Te înțeleg perfect și o sa încerc sa îți fiu de ajutor. Am avut o situație asemănătoare unde a trebuit sa cant în fata întregii clase. Ma pricep la cantat destul de ok, însă problema a fost ca toți se uitau la mine, iar eu m-am panicat și am cantat tremurat. Abia dacă îmi ieșeau vorbele din gura. Eu sunt și mai timida de fel și ma stresez foarte ușor și repede. A fost o experienta neplăcută. Am luat o nota mai mica decât ma așteptam prntru ca profesoara a spus ca nu m-a auzit. Cred ca nu mai aveam mult pana sa plâng sau sa mor de rușine, și ea mi-a spus asta. Nu e ceva ce credeam ca o sa se întâmple la liceu. În orice caz, nu era pe lista mea de preferințe. Prefer sa cant când sunt singura în casa. Uite: ignora-i pe toți cei din jurul tău. Trage aer adanc în piept. Spune-ți în minte ca poți sa o faci, și chiar poți happy Repeta-ți de câte ori e nevoie. Tine minte sa fii sigura pe tine, sa ai încredere în tine. Canta ca și cum ești doar tu pe lume. Nu te vede nimeni, nu te aude nimeni, nu te judeca nimeni. Nu te uita la persoanele din fata ta. Fixează-ți privirea undeva, uită-te în alta direcție sau închide ochii. Eu asa am făcut când a trebuit sa când la cor în fata profesorilor. Nu aveam la cine sa ma uit și a fost ciudat, asa ca le-am ignorat privirile. Ma uitam înainte, dar nu la ei. Ma mai uitam pe hol, pe geam. Dar mi-am făcut treaba, chiar dacă am avut emoții. Eu cred în tine! Totul o sa fie ok! O voce frumoasa merita auzita! Nu uita! happy