| Themoreyouknow a întrebat:

Cum pot sa pictez permanent o husa de telefon din silicon mat cu culori acrilice? Am incercat cu culoare acrilica direct pe husa si dupa cu cateva straturi de vernis insa la colturi se desprinde

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Este vorba de incompatibilitatea materialelor.
Pe material siliconic si unele materiale plastice (sau de alta natura) NU se prind unele tipuri de vopsele si/sau adezive.
Pentru ca vopseaua sa nu se desprinde, ai nevoie ca solventul vopselei sa dizolve suprafata materialului, pigmentii sa poata patrunde in materiolul vopsit.
In cazul tau, vopselele acrilice au ca solvent apa, care este respinsa de silicon.

| Themoreyouknow explică (pentru Bula):

Si pentru tricouri..am folosit de la Pentart Fabric and Leather paint... dupa aceea am calcat cu fierul de calcat pe dos..ar trebui sa ramana permanent asa-i?

| Bula a răspuns (pentru Themoreyouknow):

Ce material a fost vopsit si ce compozitie chimica a avut vopseaua?

| Themoreyouknow explică (pentru Bula):

Ai cumva o adresa de insta sau ceva ca sa vorbim mai multe?laughing ca am nevoie de ajutor

| Bula a răspuns (pentru Themoreyouknow):

Nu.
Eventual aici, in privat.

| MihaelaDart a răspuns (pentru Themoreyouknow):

Eu pictez cu cele de la pentart textil tricourile, după calcare le pot spala și până la 60 de grade la mașina de spălat rufe. Sunt intacte. Cele leather de care spui se folosesc doar pentru piele nu și textile. Doar culorile destinate pentru textile le folosești pentru textile. Pictez pe textile din 2010 continuu.

Lucrând pe silicon cu acrilice trebuie sa ii dai cu un primele înainte pentru rezistență și cu puțină apă poți picta. In mod normal acrilicul rezistă și pe plastic, orice suprafață, cu toate că îi trebuie o bază înainte de rezistenta și după.

6 răspunsuri:
| abcddcba a răspuns:

E imposibil s-o pictezi fara a se lua, orice ai folosii. In timp, se va lua orice fel de material ai folosii pentru a picta-o. Foloseste ceva spray permanent, se ia mult mai greu.