|

Hei. Cine a citit: calatorie prin Portugalia de Jose Saramago, imi poate face si mie o recienzie, mai lunga daca se poate? Multumesc.

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Https://www.josesaramago.org/traveling-through-jose-saramagos-portugal/

Obiecte grele de tăcere medievală peste un sat portughez construit în secolul al XV-lea pe malurile râului Duoro. Razele soarelui izbucnesc în râuri care par să curgă prin fiecare oraș din țară. Placile ceramice decorative aliniază zidurile altor clădiri simple.

Aceasta este Portugalia lui Jose Saramago.

În ciuda dragostei sale față de această țară, Saramago, scriitorul premiat cu premiul Nobel, a avut o relație complicată cu patria sa. Portugalia este o țară devotată religioasă, iar Saramago a fost infamă pentru faptul că a fost un comunist și ateu. Portugalia sa opus lucrării lui Saramago atât de mult încât atunci când a publicat Evanghelia potrivit lui Isus Hristos în 1991 și a fost nominalizat la Premiul literar european, guvernul portughez a interzis cartea din competiție. Scriitorul s-a mutat în Spania.

Dar, în romanele sale, Saramago a capturat popoarele și locurile din Portugalia și, odată cu lansarea recentă a documentarului "Jose și Pilar", percepția poporului portughez asupra scriitorului s-a schimbat. O privire intimă asupra vieții unui bărbat îndrăgostit și plin de compasiune, Jose și Pilar s-au întâlnit în teatre timp de cinci luni în Portugalia și au fost aleși să reprezinte Portugalia în categoriile "Cel mai bun film străin și cele mai bune cântece" din categoria "Cel mai bun film străin".

După ce am vizionat filmul și am citit mai multe cărți ale lui Saramago, am decis să călătoresc în Portugalia în căutarea unor locuri integrate în romanele scriitorului și în viața lui. Înainte de următoarea călătorie în Portugalia, ridicați și rezervați Saramago și verificați următoarele locuri:
Mănăstirea de la Mafra

Saramago a câștigat faima în lumea vorbitoare de limbă engleză pentru romanul său Baltasar și Blimunda, o poveste de dragoste stabilită în timpul Inchiziției...2007 - 2215 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu nu am citit... apropo ce e recienzie? iti pot face o recenzie daca vrei ma lunga da trebuie sa platesti in avans

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează