| Jtedhajaj a întrebat:

Hei TPU, pot sa zic că viața mea nu merge spre bine iar eu vreau sa o să o schimb in bine si vreau sa vă cer ajutorul, sper ca există niste oameni înțelepți care sa ma ajute.
1 In primul rand vreau sa duc o viata mai sanatoasa, fac sport dar cu mancarea stau mai rau, mananc multe prostii.
2 Cu scoala merg prost, notele sunt mici desi stiu ca pot invata vreau sa ma transfer la un liceu care sa aiba filologie fiindca sunt la mecanica si nu mi se potriveste deloc.
3 Ceea ce voiam sa fac mai departe era sa lucrez in strainatate dar nu munca usoara si nu vreau sa fiu un sclav, mi-ar place foarte mult sa devin actor, producator sau regizor dar nu stiu cum. Trebuie sa fiu extrem de destept daca nu sa am o meserie pe care sa o fac cu placere, mi-ar place sa fiu cunoscut. As iubi asta dar stiu cat este de greu...sau as imi deschide o afacere.
4 Vreau sa imi fac mai multi prieteni poate chiar si o prietena, cum as putea sa fiu mai interesant?
5 Ce ar putea sa ma ajute sa gandesc mai rapid, sa am un vocabular mai frumos si etc, cititul m-ar putea ajuta?

Răspuns Câştigător
| User23434 a răspuns:

1. Folosește timpul petrecut online într-un mod care sa te ajute. Cauta pe YouTube canale de genul Marius Mitrache, Andu Preda, Angel Fitness etc. De la ei o iei ușor cu macronutrienti pentru a înțelege ce sunt, după care aflii cât trebuie sa mananci din fiecare, iar apoi cauți rețete care să-ți asigure necesarul zilnic. Trebuie sa te ambitionezi si sa te abții de la ce e nesănătos.
2. Aici tine de tine, n-ai specificat nimic mai mult, se înțelege doar ca nu vrei să-ți dai silința la maxim, și la filologie de-ai fi, tot ar exista nemulțumiri. Vorbește cu ai tai de un transfer.
3. Daca vrei sa fi cunoscut, încearcă cu un canal de yt, un blog, o pagina de Facebook/insta pe care sa postezi anumite chestii.
4. Fi tu însuți, nu încerca să pari ceea ce nu ești deoarece în anumite situații o poți da în bara. Fă-i pe ceilalți sa te considere o prezenta plăcută, fă-i sa rada, și ajuta cât poți. În legătură cu prietena, nu prea am cum sa te ajut, nu e punctul meu forte, nici eu n-am rolling on the floor))
5. Citește! Sau poți sa te uiți la canale informative de genul Zaiafet. De ce Zaiafet? Își is mereu informațiile din cărți citite de el, și de echipa sa, uneori de la fata locului. Are topuri, podcasturi, clipuri pe anumite subiecte bine dezbătute. Sper sa te ajute cât de cât!

6 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Știu că te voi dezamăgi când spun că actoria nu ar trebui să existe.
Dar dacă vei citi cărți bune, vei înțelege sensul vieții. Cartea "Minte, caracter și personalitate" este un început. O găsești aici: https://www.viatasisanatate.ro/minte-caracter-personalitate-editie-completa
Sau în aplicația EGW Writings 2 de pe Magazin play. Cartea aceasta te va conduce la Biblie, sursa oricărei inspirații sănătoase.

| Jtedhajaj explică (pentru anonimg):

Dar de ce spui ca actoria nu ar trebui sa existe?

| anonimg a răspuns (pentru Jtedhajaj):

Consider că emoțiile și sentimentele forțate nu trebuie să existe.

| Jtedhajaj explică:

Un talent pe care l.am descoperit in a fii actor este ca pot plange singur destul de rapid

| Moluan a răspuns:

Simplul fapt ca ai conștientizat tot ce ai scris aici e primul pas spre schimbare. De atât ai nevoie pentru a declanșa mecanismul: de ideea și dorința de schimbare. Mai departe, ca sa poți pune acel mecanism in funcțiune, trebuie sa îmbini scopurile cu fapte, acțiune. Răspunsul la toate, indiferent ce vrei sa faci in viața este Cunoașterea. Nu înceta sa înveți, sa fii curios, sa vrei sa știi mai mult. Citește, ai multe materiale online disponibile. Învață măcar 1 sau 2 limbi străine, ele îți deschid multe drumuri, mai ales dacă vrei sa lucrezi in afara fără sa fii un sclav, așa cum ai spus. La capitolul mâncare, la fel: citește despre cum sa duci o viața sănătoasă (eu ma informez de pe Instagram, urmăresc zeci de pagini ale nutriționiștilor, antrenorilor, atleților pentru ca postările lor sunt creative, ușor de înțeles și aplicat). Întreabă-te dacă sa îți faci mulți prieteni e cel mai bun lucru pe care ți l-ai dori? Contează sa ai "mulți" sau sa ai putini (poate chiar unul singur) care sa facă cât o mie? Nu te centra pe cantitate, roagă-te sa dai de unul bun. Și da, categoric, cititul ajuta! Dar dacă totuși nu ai răbdare sau plăcere, înlocuiește-l cu canale de YouTube de cultura generală/dezvoltate personală.
Nu am răspuns in ordine, dar prinzi tu ideea laughing

| Jtedhajaj explică (pentru Moluan):

Multumesc mult, apreciez!