| CristianaCrissPinka2002 a întrebat:

Heii! Am început sa scriu o carte si nu știu cum se procedează pentru tipărire. Caut de ceva timp preturi si tipărire ale cărților la firme mai cunoscute, dar nu găsesc nimic, poate am cautat eu greșit. Ma puteți îndruma in vreun fel?

7 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu ai gasit? Sau nu i ti convin prețurile cerute de ei.

| Linda a răspuns:

De obicei editurile au cerinta ca autorul sa plteasca cartile. Cred ca suma minima este 1500 ron pentru 100 de carti.

| sadrian46 a răspuns (pentru Linda):

Crezi tu că e așa de ieftin. Pentru 20 de bucăți.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ca să fie tipărită o carte, este nevoie de un număr minim de exemplare, 10, numite depozit legal. Apoi tipărești peste 10 câte vrei, pe banii tăi. Costul unui exemplar depinde de volumul cărții, dacă o dorești cu copertă simplă sau cartonată, dacă are în ea poze alb negru sau color. Din toate acestea rezultă un preț,
Astfel nicio editură nu îți poate da un răspuns înainte să fie gata cartea în format pdf. De asemenea cartea este nevoie să aibă un anumit nivel minim de calitate, fără de care editura ar putea să refuze tipărirea. Toate acestea nu ai cum să le știi dinainte. Toate se adună la nivelul de la 1000 de lei în sus. Astfel, scrii cartea și apoi o prezinți la o editură sau mai multe, și vezi ce pățești.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Hei, se solicită oferte de tipărire de la edituri ca sunt multe aspecte: nr de cărți dorite, cât ești de cunoscuta etc.

| asmanKrar a răspuns:

Da, editura, care publica carti ca cea scrisa de tine. Adica nu te duci sa intrebi la o editura care publica manuale scolare, cand cartea ta este doar o poveste cu copii, sau de poezii. Si mai informeaza-te si cum e cu drepturile de autor si contractele, ca poate asta nu intelegi.

| mustafateke7 a răspuns:

Buna Cristina! Iti recomand sa suni la anumite edituri, precum Arthur, Corint, Art, Bookzone, Booklet, etc...acestea o sa iti ofere niste oferte de tiparire si daca ai norocul, poate cartea ta va ajunge cunoscuta de noi toti!