| RainbowInBaw a întrebat:

Hey, buna. Am o intrebara pentru persoanele care au fost sau sunt la un liceu vocational la arte plastice. Va este permis sa folositi materialele pe care le preferati? De exemplu, va este impus sa folositi pentru o anumita lucrare tempera sau puteti sa folositi guase sau creioane colorate daca va doriti? Vreau sa dau la Tonitza in Bucuresti si vreau sa stiu ce ma asteapta.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| cristi202 a răspuns:

In privinta materialelor, te asteapta ceva greu, investitia trebuie sa fie extrem de serioasa in materiale si cum nu sunt ieftine, trebuie sa te gandesti daca te tin buzunarele, sau mai bine zis, daca tin ale parintilor.
Uneori se impune materialele, se specifica pe ce suport cu ce pigment sa lucrezi, dar sunt si situatii cand ti se da liber sa faci cu ce crezi tu. Ideea e ca tu sa devii familiar cu materialele de lucru si asta nu se poate fara exercitiu, mult exercitiu.

| RainbowInBaw explică (pentru cristi202):

Mersi, inteleg in ce ma bag, dar consider ca deja am incercat majoritatea mediumurilor (pictura in ulei/acrylice/tempera/guasa/acuarela, creioane colorate, carbune, pasteluri, markere etc.), deci mai am o intrebare, se impun anumite brand-uri (de exemplu Faber Castell, Koh-I-Noor etc.)?

| cristi202 a răspuns (pentru RainbowInBaw):

Nicidecum. Pentru ca tu poti considera ca pentru tine Faber Castell e cel mai bun in ce priveste creioanele colorate (acum, odata ce ai lucrat, stii care sunt cele mai bune, eu am dat doar un exemplu, dar pentru mine e Derwent Inktense, imi plac la nebunie. Totul e sa te adaptezi cit mai bine la ele, sa lucrezi cit mai bine cu ele. Pentru ca, daca ai experienta deja, cum ai spus, stii ca cu unele poti sa te exprimi mai bine, cu altele mai putin bine sau deloc. Trebuie sa le alegi pe cele care ti se potrivesc tie cel mai bine, si in privinta asta nimeni nu poate sa iti impuna nimic.

| RainbowInBaw explică (pentru cristi202):

Am inteles, multumesc mult pentru lamuriri (๑˃ᴗ˂)ﻭ?

| cristi202 a răspuns (pentru RainbowInBaw):

Cu multa placere!

4 răspunsuri: