| AndreiNicolae a întrebat:

De ce cartea se numeste "De veghe in lanul de secara"?

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Pai, daca asa a vrut cel care a scris-o?

| Mihai1810 a răspuns:

Pentru ca asa a vrut autorul.

| Rocsid a răspuns:

Iti recomand sa o citesti si sa afli.
Se numara printre cartile mele preferate si e usor de digerat si chiar amuzantahappy

| AdrianTzar a răspuns:

Titlul este unul metaforic, faptul de a sta "de veghe in lanul de secară" reprezintă oarecum refugiul total de "oamenii mari" și atintirea ochilor spre copii, expresia apare în partea de final a romanului, este un fragment ce sună cam așa, găsesc oarecum asemănător cu Micul Prinț, deci la Salinger apare: "În mintea mea am văzut o mulțime de copiii mitetei jucând un joc în lanul întins de secară. Mii de copiii si nimeni în jur, adică nici un om mare, în afară de mine. Și eu stau la marginea unei prăpăstii amețitoare. Și știi ce fac? Prind copiii să nu cadă în prăpastie. Vreau să spun, când aleargă și nu se uită unde merg, trebuie să le ies în cale și să-i prind, asta aș face toată ziua, aș sta de veghe in lanul de secară. Știu că-i o nebunie. Dar e singurul lucru care n-ar tentă. Stiu că-i o nebunie.

Holden Caulfield, după multe peripeții amuzante, dar dureroase uneori, ajunge "să fie mare", apare tema romanului, evoluția personajului principal, (bildungsroman). Prăpastia poate fi starea de plictiseală, starea de regret a lucrurilor făcute mai înainte, a căror experiență neplăcută deja Holden o are, iar el acum " păzește copiii să nu cadă", găsesc aici un înțeles profund moral-crestin. Când termin examenele neapărat o să recitesc opera lui Salinger, mulțumesc că mi-ai trezit interesul happy

| Happy33 a răspuns:

Semnificația titlului se numără printre cele mai importante elemente pe care trebuie să le menționezi în introducerea eseului tău, cu atât mai mult cu cât acesta anticipează conținutul textului narativ.

În cazul romanului „De veghe în lanul de secară" titlul este unul metaforic, ce exprimă teama de maturizare a personajului principal, dar și nevoia sa de a-și proteja inocența și pe cea a celor din jurul său, cum este sora sa Phoebe, însă mai multe detalii vei afla accesând capitolul „De veghe în lanul de secară | Semnificația titlului".

Iată un scurt preview al capitolului: Titlul originar, „The catcher în the rye", tradus în limba română „De veghe în lanul de secară", este o metaforă, la care personajul principal face referire în capitolele XVI și XXII. Fiind întrebat de către sora sa ce și-ar dori să devină, Holden îi mărturisește acesteia că își imaginează un...
https://bibliodevafiliala3.wordpress.com/......e-o-carte/
Funda,ttteee rrroooggg