| StrongHeart a întrebat:

In esenta suntem urmasii dacilor si ai romanilor. Deci avem radacini si la Roma, nu doar in Dacia, fie ca ne place sau nu.
Cand vine vorba de istorie, de ce foarte multi se identifica numai cu dacii?

16 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Din cauza lui Constantin Daicoviciu, creatorul de istorie a lui Nicolae Ceausescu.

| foxsilver a răspuns:

Sa presupunem ca tu te nasti in Bucuresti, deci esti bucurestean; la un moment dat incep sa vina la munca oameni din Vaslui, locuiesc o perioada in orasul tau si apoi pleaca.
Intr-o astfel de situatie tu te-ai numi dintr-o data vasluian, si ca ai origini moldovenesti?
Ai idee cate popoare a cucerit Roma, si a format Imperiul Roman?
Acest imperiu avut la un moment dat capitala la Constantinopol, actualul Istambul; crezi ca turcii sustin ca au" radacini la Roma "?
Exista o vorba : " invingatorii scriu istoria "
Si daca doresti sa afli mai multe despre acest subiect iti recomand canalul de You tube Daniel Roxin.

| StrongHeart explică (pentru foxsilver):

O analogie destul de proasta.
Si ce fac vasluienii la mine in oras? Se impreuneaza cu bucurestenii si formeaza familii timp de 2000 de ani sau vin sa fumeze si ei o tigare si se intorc la ei acasa linistiti?
Nu sunt un expert in biologie, dar stiu ca atunci cand x se incruciseaza cu y, copilul z va mosteni gene de la ambii parinti.
O afirmatie corecta ai spus " invingatorii scriu istoria ", cu asta pot sa rezonez.
Ca idee, cred ca in atatea sute si mii de ani, am avut timp destul sa ne amestecam intre noi, popoarele, sa nu mai stim care cum si de unde vine, dar la baza ne tragem din daci si romani, nu din daci si atat, nu din romani si atat, asta era tot ce am vrut sa subliniez.

| foxsilver a răspuns (pentru StrongHeart):

Ca la orice specie, inclusiv cea umana, cand ne referim la origine, vorbim despre locul unde a luat fiinta prima generatie.

| tudorvolcano a răspuns (pentru StrongHeart):

Orașele sunt zone care atrag migranți, zonele rurale sunt zone de exod.
Adică: în București sunt români care au venit din toate regiunile României, cât și din străinătate, deoarece a fost și este un centru important de comerț, în timp ce zona rurală din Vaslui, a fost mult mai puțin atractivă imigranților, ceea ce a făcut ca românii de la țară să fie relativi omogeni, iar cei cu origini burgheze au fost tot timpul de origini diverse (vorbesc de cei din perioada interbelică, căci pe timpul industrializării din anii 60', românii omogeni de la țară au migrat către orașe, și au schimbat radical populația orașelor): origini turcești, grecești, olandeze, germane, maghiare, slave, evreiești, italienești etc., un mare amestec, exemple notabile fiind A.I. Cuza, Anton Pann etc., care nu prea aveau deloc în ei sânge românesc.

| Brizbriz a răspuns:

Pentru ca suna romantat
adevarul dureros e ca
1. dacii erau rezultatul unei migrari indo-asiatice foarte veche... adica... tigani
2. iar asta in istoria "oficiala" a Romaniei nu o sa se scrie niciodata, dar strainezii stiu ca nu ne tragem din daci, ci mult mai mult din romani
si sunt 2 motive foarte dure: Roma a pierdut o legiune in Germania, dupa ce au fost tradati, asa ca, cand au invadat Dacia au exterminat in stanga si dreapta cat de rau au putut ca sa nu se mai repete treaba asta, iar noi vorbim o limba latina, care... CULMEA este mai complexa decat italiana

| Nirvanaaa a răspuns:

Unii considera ca dacii erau stabiliți aici și romanii au venit peste ei și i-au cucerit.
Practic ei cred ca ne tragem doar din daci ca ei au fost primii pe pământul asta.

| wildthing a răspuns:

Cine mai stie ai cui urmasi suntem, la cati or fi trecut pe aici. Pana si vikingii au ajuns pe aici... aparent au coborat prin est, pana in ceea ce astazi numim Dobrogea.

Răspuns utilizator avertizat
| Tomso a răspuns:

Eu mă întreb de ce multi ne identifica a fi un popor latin

Răspuns utilizator avertizat
| AaaaHihgma34rSharc a răspuns:

Salut
cheia este
pa