| Calancia_Traian_1950 a întrebat:

Înainte de apariția sticlei, anul 1200, ce se punea în geamurile cetăților și castelelor?

5 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Numai cata sticla am gasit eu, pe santierul arheologic, turnata pana in anul 400 e.n., cu mult inainte de ''aparitia'' sticlei, inventata de tine, in 1200. Sa vezi ce pahare fatetate, ce geamuri aveau romanii. DAR. Chiar daca am gasit eu insumi geamuri, e drept cu bule si destul de inegale ca grosme, sa stii ca nu se foloseau pe scara larga nici in antichitate, nici in evul mediu. Cetatile nu au ferestre, vad ca stii istorie cata uit eu intr-o zi, au cladirile din ele. Iar in ferestre se puneau obloane, asa fara geam, si se deschideau doar cand era cald.

| Calancia_Traian_1950 explică (pentru minrest):

Nu am pretenția că știu istorie. Problema cu apariția utilizării sticlei am luat-o de pe Google. Nu suntem toți așa inteligenți ca tine. Dacă știam răspunsul, nu întrebam.

| minrest a răspuns (pentru Calancia_Traian_1950):

Nu vad de ce ai fi mai putin inteligent ca mine. Da, cam toti sunt la fel de inteligenti ca mine. Ce vizualizezi cand spui ''geamurile cetatilor''?

| minrest a răspuns (pentru Calancia_Traian_1950):

Mai, ca nu stii istorie am zis si eu, intr-un spirit colocvial; tu nu ai pretins ca stii, normal; retractez, ca nu vreau sa te jignesc, faptul ca ai intrebat este de apreciat; ma bucur ca am avut ocazia sa spun cuiva ca romanii cunosteau sticla si ca in evul mediu era folosita pe scara mica.

| Sindbad a răspuns:

Sticla se folosea pe toata durata evului mediu
Most Anglo-Saxon window glass is thin, durable, bubbly and when colourless has a pale bluish-green tint.
https://en.wikipedia.org/wiki/Anglo-Saxon_glass

Inainte de asta, in antichitatea mai veche sau la nobilii mai saraci, se foloseau direct obloane de lemn, piei subtiri si transluciede de oaie si alte mermezuri de acest gen

Întrebări similare