Ai dreptate, e destul de sumbră, aproape sinistră. ![]()
Strict legat de metrică și ritm, trebuie să mai cizelezi un pic. Versul patru din prima strofă are două silabe în plus față de restul, mergea mai degrabă "mă-ngrozesc", în loc de "mă îngrozesc".
La fel, versul al treilea din strofa a doua, are două silabe în plus și denaturează ritmul.
În rest, vorbind la modul general, depinde de gusturile fiecăruia.
Mie mi-a plăcut Bacovia, dar tu ai tendința să treci peste un anumit prag.
Dar dacă îți place să scrii poezii, continuă în stilul propriu, nici măcar criticii nu sunt critici. ![]()
Succes!
Dacă vrei o opinie onestă, eu ți-o ofer. Dar aproape sigur nu o să-ți placă.
Faptul că rimează doar versurile 1 și 3, chiar dacă este o alegere și nu o greșeală, îmi dă o senzație foarte neplăcută de poticneală. Este ca atunci când mergi pe stradă și lovești cu vârful pantofului într-un fier care iese din asfalt.
Dincolo de asta, poezia mi se pare sumbră doar de dragul de a fi sumbră. Nu înțeleg ce emoție sau mesaj încearcă să transmită, dacă încearcă să transmită ceva.
Nu zic să nu perseverezi dacă asta îți dorești, dar poezia este o artă grea.
Mulțumesc pentru răspuns!
Referitor la versuri: chiar daca e o alegere, in cazul dat presupun că iese prea mult în evidență acel "astăzi e pustiu" spre exemplu.
Referitor la sensul poeziei: se referă la război sau la moartea a tot ce e frumos, omenesc in general. Spun in poezie că, pe lângă alte cauze, e și vina noastră, a tuturor (și a poeților in particular, chiar daca nu m-aș putea numi poet). Toți noi contribuim in fiecare zi, puțin câte puțin, chiar și prin simpla ignorare a unor probleme, la acest lucru.
LisaJulie întreabă: