| SKjoeyjordinson a întrebat:

Salut! As vrea sa adresez aceaste intrebari exclusiv persoanelor care au trecut prin etapa de admitere a UNARTE pe secția grafica(facultatea de arte plastice) si care au intrat(sau nu).
Am mai multe întrebări și curiozități pentru ca intenționez ca in anul ce vine cand voi termina liceul sa aleg această facultate si aceasta secție respectiv.
Din ce am auzit eu, mai mult citit pe net, la secția de grafica ar fi "mare bataie" si nici atât de multe locuri nu ar fi. Acum vin intrebarile:
1. Ce puteti sa imi spuneti despre proba de admitere? Din ce am citit eu pe pdf-ul pus la dispoziție de site-ul unește ar fi structurată proba de admitere in 3 etape: proba eliminatorie, desen-studiu de observație(as vrea sa imi spuneti voi ce ati facut si ce ati recomanda sa fac/sa nu fac), as vrea sa stiu si gradul de dificultate, asteptarile profesorilor, cum se desfășoară aceasta probă care pana la urma este eliminatorie, deci este foarte importanta. După aceea ar mai veni etapa a 2-a care consta in culoare(tempera, acrilic sau ulei), tot studiu de observatie. Din nou, as vrea sa imi povesiti din propria voastra experienta ce ati facut, cum ati facut, ce sfaturi vi s-au dat, ce au facut chiar si altii si ati considerat ca e de ținut minte. Ultima probă ar fi interviu si mapa-oral...de care imi e mai frica poate mai mult decât prima probă eliminatorie. Vreau sa stiu fiecare detaliu: Ce intrebari vi s-au pus, cum s-au purtat profesorii, ce atitudine ati avut, daca vi s-au făcut observații, ce observații.
Dacă am gresit cumva ceva ce am spus despre probele de admitere va rog sa ma corectati.
A doua intrebare ar fi:
2. Cu ce nota ati intrat voi si cam care a fost cea mai mică nota(ultimul candidat intrat), respectiva cea mai mare nota cu care s-a intrat la secția respectiva. Alte detalii sunt binevenite
3. Cate locuri la stat si cate la taxa au fost (in ultimul an de preferabil) la sectia aceasta de grafica din cadrul facultății de arte plastice.
4. Dacă ați intrat la taxa spre exemplu sau stiti pe cineva care a intrat la taxa, care este pretul acestei taxe si cum se plătește: deodata sau...(am un lapsus)
5. Pentru cei care studiază deja acolo, as vrea sa stiu prima voastră parere: cum vi se pare? Cum vi se par profesorii, atmosfera, colegii? Din cate ati vazut pana acum sunteti de parere ca aveti oportunitatea de a va dezvolta pe plan artistic asa cum va doriti?
Din nou, dacă am gresit ceva, va rog sa ma corectati si sa imi spuneti, pe lângă raspunsurile la intrebarile mele, orice detaliu credeti voi ca ar conta.
Multumesc frumos pentru atenție și pentru timpul acordat!
Baftă celor care vor sa intre la facultate si spor la invatat celor deja acolo!
Nu mai e cazul sa spun ca dau funda pentru cel mai bun răspuns! big grin