| GianiG a întrebat:

Salut!
De o vreme, mă tot bate gandul, de a scrie, o carte despre viața mea.
Aș avea nevoie de niște sfaturi sau ajutor pentru a putea lua legătura cu câteva edituri, ținând cont, că locuiesc în străinătate și mai ales, că sunt novice in domeniu.

10 răspunsuri:
| Biggiesan a răspuns:

Mai bine scrii scenarii de filme.

| johnnny123 a răspuns:

Cred ca ordinea fireasca a lucrurilor este mai intai sa scrii cartea si apoi sa iei legatura cu editurile. Mai ales avand in vedere ca esti un novice, nu un scriitor faimos.

Sau crezi ca este suficient sa suni la o editura si sa le spui ca esti un anonim care s-a gandit sa scrie o carte despre viata lui, iar editura iti trimite imediat un contract?

| GianiG explică (pentru johnnny123):

În primul rând, îți mulțumesc pentru sfat și răspuns. Mă așteptam la astfel de răspunsuri...Bineînțeles că va trebui să încep să scriu și spre final să încep să iau legătura cu editurile.
Ideea este, că, fiind o carte despre viața mea, o viață mai "altfel", cu nuanțe de gangster, în afara legii, prostituție și multe altele, adevăruri din fapte reale, colorată și piperată din toate punctele de vedere.
Aș vrea doar să știu, dacă o asemenea carte ar interesa și ar putea fi publicată, nu faima mă interesează...

| johnnny123 a răspuns (pentru GianiG):

Cine crezi ca poate sa-ti spuna daca aceasta carte ar interesa, din moment ce cartea nu a fost inca scrisa?

Exista carti extrem de bune care trateaza subiecte aparent banale si carti extrem de proaste care trateaza subiecte interesante.

Un scriitor ar fi stiut asta... Dar tu nu esti scriitor. Esti doar un om care are impresia ca poate scrie o carte si nu realizeaza ca scrisul este o meserie extrem de grea.

| GianiG explică (pentru johnnny123):

Dacă tu ai fi un scriitor, ai fi știut că trebuiesc folosite și codițe și căciulițe, și virgule câteodată...de băgători în seamă, crede-mă, că e satulă lumea, sau de răutăți gratuite, n-ai de unde să ști tu, ce fel de persoană sunt eu!
P.S. nu mă ajută cu absolut nimic comentarii de genu', dar îți mai mulțumesc încă o dată, și ți-aș mai mulțumi, dacă ți-ai vedea de ale tale, atâta timp cât, cel puțin în cazul de față, ești nefolositor.

| johnnny123 a răspuns (pentru GianiG):

1. Eu nu am sustinut ca sunt scriitor sau ca as avea de gand sa scriu vreo carte
2. Virgule am folosit exact acolo unde trebuie, spre deosebire de tine care le folosesti in exces (vezi "ținând cont, că locuiesc").
3."Coditele si caciulitele" se numesc "diacritice" si nu le-am folosit pentru ca nu le am instalate pe acest dispozitiv

Doresc sa-ti multumesc si eu in avans pentru ca nu vei scrie niciodata cartea despre viata ta "cu nuanțe de gangster, în afara legii, prostituție".

| GianiG explică (pentru johnnny123):

Oricum,tot nefolositor ești...cee așa de greu de înțeles. Și mai ești și insistent, văd...nu înțelegi că ești în plus aici, în această conversație?!
Cartea o voi scrie, că nu pentru tine vreau să fac asta, în primul rând, iar în al doilea rând, promit să îți trimit un exemplar prin poștă sau o invitație la lansare.Să-mi lași în privat o adresă un mail, că dacă îți cer altă adresă la mintea ta, mă acuzi și de hărțuire?
Glumeam, bineînțeles, sper că aveți simțul umorului dezvoltat!

| GianiG explică (pentru johnnny123):

Și încă ceva, în ziua de azi căciulițele și codițele sunt pe orice dispozitiv?

| johnnny123 a răspuns (pentru GianiG):

Spune-mi cum se va intitula si o voi cauta eu in librarii.

Dar inainte de a te apuca de scris aceasta opera magistrala, nu ar strica sa intrebi un profesor de limba romana cate virgule incorecte ai pus in enuntul acesta: "De o vreme, mă tot bate gandul, de a scrie, o carte despre viața mea."

Mult succes!

| siriusblack98 a răspuns:

Poți lua legătura cu editura Litera ( contact 021 319 6393 ). Din ce am înțeles te costă vreo câteva mii de euro publicarea + cheltuieli cu tipărirea exemplarelor ( depinde câte vrei ) și niște taxe suplimentare sub forma unor formalități de care îți vor spune tot ei ( birocrație mare ). Sfatul meu este să scrii un ebook în limba engleză și să-l încarci pe Amazon. Nu doar că povestea vieții tale o să ajungă pe " farfuria " de lectură a mai multor oameni dar vei scoate și niște bani din asta. Just saying. Nu cred că mai trebuie menționat și că este mult mai ieftin. Pe alte platforme este chiar gratis. Pe Amazon parcă se plăteau câțiva dolari sau îți opreau ei direct din câștigurile de download.