| Popa_George_1996_u2Sd a întrebat:

Salut! Stiu ca e un subiect sensibil. Stiu ca mai de mult in Bucuresti exista un fel de ura pentru oamenii care veneau din zona Moldovei.

Ce avea lumea cu moldovenii? Stiu ca gandirea asta nu mai exista acum (?), dar de la ce pornisera?

Răspuns Câştigător
| Simpatik a răspuns:

Considera in sinea lor ca a fi moldovean este sinonim cu a fi taran, in sensul de necivilizat fara maniere.
Si eu sunt moldovean iar cartierul in care locuiesc este mult mai curat si ok decat multe cartiere din Bucuresti, oamenii de aici sunt asa si asa la fel ca in Bucuresti, nu e mare diferenta, si nici accentul pe care il urasc ei (cel specific Iasului de ex. nu exista la noi).
Probabil moldovenii la origine sunt betivi si scandalagii si de aceea nu sunt vazuti cu ochi buni in Bucuresti.

4 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Exista si acum, dar bucurestenii uita ca la baza ei, familiile lor sunt o conglomeratie de alte "etnii"printre care si moldoveni.
Putini sunt bucuresteni din tata in fiu care se trag de pe vremea lui Bucur daca stiti povestea, restul sunt proveninti care se cred importanti doar pentru ca au fost nascuti acolo...asemeni romanecelor care fata ploduri in Anglia de ex. si apoi cica-s cetateni englezi...

| Popa_George_1996_u2Sd explică (pentru Simpatik):

Si acum care-s motivele pentru care moldovenii nu-s "haliti"?

suntserios
| suntserios a răspuns:

In Bucuresti toata lumea are ceva cu toata lumea pentru ca aici se intalnesc toti

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Bucurestenii sunt in general mai sariti de pe fix. Au obisnuinta de a se privi pe ei mai presus decat ceilalti. O sa iti dai bine seama de diferente daca mergi pe strazile din Bucuresti. Spre deosebire de bucuresteni, moldovenii sunt mult mai deschisi si amabili. Astia din Buc. zici ca au morcovu in fund in majoritatea timpului