| LiLMoRe a întrebat:

Vreau sa ma specializez in domeniul fotografiei, in special in al editarii acestora. Ideea este ca vreau sa imi fac munca cunoscuta. Aveti idee cum as putea sa fac asta fara sa dau bani?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Solutii exista pentru toate, si raspuns la fiecare intrebare, nu? Asa si in cazul asta.Eu lucrez cu Adobe Photoshop si Corel de ani de zile si am ajuns la un nivel la care mi-as dori sa transform totul intr-o pasiune, dintr-un simplu hobby. Sfatul meu ar fi sa lucrezi cat mai mult cu Adobe Photoshop si Corel (pentru ca sunt cele mai bune programe destinate manipularii si editarii foto) si sa urmaresti niste tutoriale pentru a-ti forma mana si ochii.Cat despre fotografie, sunt o multime de site-uri destinate lor.

http://www.fotografie.ro/

http://www.academiadefotografie.ro/

http://atelierul-de-fotografie.ro/

http://atelierul-de-fotografie.ro/

Si eu sunt pasionata de fotografie si ma ocup cu editare si manipulare foto de ani de zile,asa ca daca vrei sa iti impartasesc din ideile mele,sfaturi,etc te invit pe YM la : mikkydejo. Spor si pupici! :)

In orice trebuie sa investesti, asa ca, cunoscuta te poti face cu un minim de efort financiar.E si pacat, fiindca banuiesc ca ai un talent, nu este doar o joaca.

| Dominicc a răspuns (pentru anonim_4396):

Faina pasiunea ta :D Si raspunsul pe masura. Bravo

Sa revenim
Dupa cum s-a spus mai sus...
Pentru ftografie trebuie ceva cursuri. De ce? pentru ca daca vrei sa fi cunoscut/a in domeniu trebuie sa faci munca pe masura.
Nu poti sa ai un aparat, te uiti la 2-3 tutoriale sau ceri o parere si apoi faci poza... si zici ca esti profi.
Cursurile de fotografie costa ceva insa vei avea licenta, vei intra intr-un club smd. Oricum, se merita. Una sa faci fotografii pentru tine si alta e sa faci un job din asta, se cere profesionalism mai nou.

Cat despre manipulari, prelucrare si editare.
Pentru editare se folsoeste photoshop in mare parte
Pentru retusare Lightroom care e tot de la Adobe, programu asta se ocupa de lumina, umbre, smd.
Si corel e simpatic, merita invatat.

Fotografii folosesc un program de la Nikon, care costa foarte mult insa este dedicat fotografiei si prelucrarii acesteia.

Munca ti-o faci cunoscuta cu un blog. Iti faci un blog free pe wordpress si postezi lucrarile tale, apoi pe deviantart. si lasi comentarii pe alte bloguri. E imposibil ca, daca esti bun in ceva sa nu vada lumea asta.

Cu investitie. e un domeniu si un host, ca sa iti faci un site pus la punct

numai bine!
http://visualeffect.org/

| Anonim a răspuns (pentru Dominicc):

Multumesc,da,am incercat sa o sfatuiesc spre binele ei, pentru ca stiu ce inseamna sa ai talent, si sa nu te poti materializa, am trecut si eu prin foarte multe obstacole sa ajung macar acolo unde imi doresc. Observ repede oamenii cu potential si ii sustin indiferent de ce tip de arta este vorba.In orice caz, fara un mic efort financiar sansele sunt mici, de a ajunge cineva.

| Dominicc a răspuns (pentru anonim_4396):

E greu sa te tii de o pasiune cand inca nu scoti bani seriosi din ea si pe deasupra mai vin si cheltuielile de zi cu zi. Si...

oricum, talentul nu e totul, munca depusa pentru a'ti dezvolta skill-ul face diferenta si te face remarcat cu munca ta, ma refer la efortul depus.

toti suntem talentati, insa timpul dedicat pasiunii face diferenta. Scoala omara creativitatea, asta e ceva ce nu prea stiu multi. Si nu prea vorbesc despre asta, singura persoana care trebui sa reuseasca cu pasiunea ei esti chiar tu. Sa te inconjori de oameni din domeniul tau si/sau care au reusit sa ajunga undeva. Te vor ajuta.

Adevarat, nimeni nu iti da credibilitate cu un portofoliu free pe wordpress, poate cele de la deviantart. Oricum, unde sa iti pui lucrarile sunt locuri.

Oamenii cauta sa le arati si sa faci ceea ce stii. Mai putin ddiplomele si alte balalari. Ma refer la artisti.

Numai bine!

4 răspunsuri: