| SameMistake a întrebat:

Vreau si eu niste detalii despre masoni. Daca stiti si cunoasteti ceva de la voi, ca m-am interesat si eu asa pe net. Dar daca imi poate da cineva detalii mai clare, alte informatii interesante, sau cunostinte de la diferite persoane, le astept pe toate. Multumesc mult.

3 răspunsuri:
| Larisa a răspuns:

Citeste pe blogul:fata nevazuta a lumii tot ce vrei despre masoni, inclusiv descrierile interioarelor unde se tin riturile

| ShaWorMaAgresiva a răspuns:

Masoneria este una din cele mai vechi organizatii, existenta si astazi.Foi de papirus, gasite in 1888 cu prilejul sapaturilor arheologice in Desertul Libian, descriu intalniri secrete ale unor astfel de corporatii cu 2000 de ani i.HR.Ele participase-ra la construirea templului lui Solomon si aveau cam aceeasi functie cu a sindicatelor de astazi, dar cultivau traditia mistica inca de atunci.Ca tel al masoneriei era declarata transformarea interioara prin desavarsirea sppirituala a omului in veneratie fata de Dumnezeu.Pentru ca masonii erau de religii diferite, acest dumnezeu era numit "Marele Faurar universal". Alte indicatii se afla in scrierile necrologice din Egipt, Zeul Toth fiind considerat odinioara Marele Maestru.Aceasta denumire corespunde celei de conducator suprem.Pentru a comunica,masonii foloseau simboluri,alegorii si rituri (limbajul secret prin simboluri ca piramidele, folosirea numerelor 3, 7, 13,33, pe steme, embleme, iar in zilele noastre insemne si nume de firme).Cel mai important simbol al multor organizatii, inclusiv al masoneriei a fost sortul.Foarte simplu si murdar la inceput, acesta a fost inlocuit de "preotimea lui MELCHISEDEK) in jurul anului 2200 iHR cu o blanita alba de miel si este inca si astazi folosita. Dupa vechea traditie, zeii Egiptului antic zburau in mici nave divine (Ozn-uri) si erau reprezentati in picturile din temple purtand sorturi.Mai tarziu si preotii purtau sort, ca semn al devotamentului fata de "zeii zburatori" si al autoritatii in fata poporului ca reprezentanti ai zeilor.inca din anul 3400 iHR membrii Fratiei Sarpelui purtau sorturi pentru a-si arata supunerea fata de zei.Se pune la indoiala faptul ca aceasta intrebuintare originala ar fi cunoscuta celor din straturile inferioare ale lojilor izolate.Inainte de 1307 Cavalerii Templieri, Cavalerii Ioaniti si in parte chiar cei din ordinul cavalerilor germani erau organizatiile conducatoare din spatele cruciadelor impotriva musulmanilor.Desi aceste ordine se dusmaneau unele pe altele, au luptat totusi impreuna pentru crestinism. Cu toate acestea Templierii nu au nici o legatura cu "gradele templiere ale francmasoneriei"Masoneria a introdus aceste grade doar din motivul ca ordinul templier era un ordin secret.
funda?

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Http://es.scribd.com/......Ing-V-Rosu

http://saccsiv.wordpress.com/

Si mai gasesti informatii despre masonerie pe Google scrii 'fata nevazuta a lumii'