Da, se poate favoriza aparitia spanului in pompa de injectie, si blocarea injectoarelor, la duze sau supapele de retur.
Am intalnit multe masini care au trecut prin asta, niciuna nu s-a stricat dramatic, insa niciuna nu mai avea injectoarele "echilibrate" dupa asta. Vorbesc insa de cantitati mai mari de benzina.
Poti ajuta putin injectia, diluand 1L de motorina cu vreo 150ml de ulei 2T, apoi adaugand in rezervor. Doar la amestecul asta, ca pe termen lung nu este o idee buna.
Da, se strică injectoarele, pompa de înaltă sau de injecție, se poate cala motorul datoriă auto-detonărilor. Trebuie golit rezervorul complet, poți folosi un furtun cu o pompă, apoi să schimbi filtrul de motorină. Combustibilul vechi il folosești la amestecuri sau la diluări, sau la ungerea lanțului la drujbă, deși mai bine cred că îl arunci.
Probabil consumul va fi mai mare, randamentul mai mic, și ceva zgomote suspecte in motor, tinand cont de proprietățile celor două tipuri de combustibil.
Raportul e ok, nu se intampla nimic.
Eu am bagat 20 l si 30 si tot a mers.
Span face din alte motive, Noturbina baste campii.
Salut. Nu o folosi, se va strica. Trebuie dusă la un service şi golit complet rezervorul, apoi schimbat filtrul de benzină.
CiorogariuTiberiu întreabă: