Fiat in general face masini fiabile.
Insa modelul asta e cam ciudat, nu stiu daca am vazut prin Romania de astea... Te-as sfatui sa iti iei ceva mai comun, sa gasesti piese usor, in caz de ceva.
Eu am in curte un Hyundai Pony din 96, care zace acolo din decembrie, fiind model necunoscut, avariat lateral... N-am gasit piese, proprietarul isi baga picioarele, si cauta s-o dea la rabla.
Daca era Hyundai Accent, cu 1000 de lei era facuta, intr-o saptamana.
Idea e facut pe platforma de Punto, piese se gasesc, e mai greu cu caroseria.
Atunci un minus si mai mare de la mine. Masinile pe platforma mica, inaltate ca sa para spatioase... Big fail, de cele mai multe ori.
Am vazut destule de genul, am avut Agila pe mana foarte des... Par a fi spatioase, dar sunt bune doar la carat baxuri de hartie igienica sau pufuleti... In rest, niste vitrine instabile.
Mult mai ok sunt Sharan, Zafira, Scenic, Logan MCV, si altele.
Sharan, Zafira, Scenic deja sunt MPV-uri mari nu are rost sa le aducem in discutie, cred
La mine, singurul criteriu de alegere a unei masini, este bugetul.
Daca eu as avea cei 2500e, probabil m-as duce direct la un Zafira pe benzina, daca mi-ar trebui minivan.
Nu vad de ce ar alege ceva mai... naspa.
La parcari nu cred ca e mai usor cu Idea, fata de un Zafira sau Scenic. Sharan intr-adevar e deja cat un Vito mk1.
Ce-i drept, traiesc intr-o zona foarte lejera, n-am trafic urban prea intens, sa nu gasesti loc de parcare inseamna sa parchezi cu 50m mai incolo, nu sa nu gasesti in adevaratul sens al cuvantului... Nu prea inghit ideea masinilor pe sasiu mic.
Eu circul mult mixt, pe DN-uri, unde improvizatiile astea cu roti de mini si caroserie mare se simt ca o minge de fotbal pe un bat.
Prea mare pretul raportat la nr de km. In general din cate am auzit fiat nu e o masina de calitate(nu am avut dar din relatarile cunostintelor care au avut)
Si eu vreau sa-mi iau tot un Fiat, am vazut ca Fiat Grande Punto 1.3 90 cv e foarte bun, consum de 5%, fiabil, piese ieftine si usor de gasit. Iar cu 3, 000 € iti poti lua un Fiat GP la 90, 000 km de prin 2006-2009 depinde cum il gasesti! Uita-te pe net la Fiatul asta si vezi cum arata interior exterior, o sa-ti placa! Succes!