Benzina din cauza zgomotului redus la motor dar cele pe motorina au inceput sa reduca sforaitul si se asimileaza cat de cat cu cele pe benzina.
Benzina, de ce pentru ca asa imi place. Se incalzeste mai repede iarna, mai silentionasa, mai putin pretentioasa la ce bagi in rezervor
GPL. Pro - prețul; contra - nu poți parca în parcări subterane.
sau, și mai bine
ELECTRIC. Pro - totul. contra - nimic.
Pana la electric mai avem niste paine cu unt de mancat, mai ales noi romanii. Deocamdata, cei cu bani pot opta pentru o versiune Benzina Hybrid (care se apropie cel mai mult de ceea ce am putea numi masina perfecta). Mai ales marcile japoneze au pe linia de productie tehnologia asta.
Trebuie sa recunosti ca asta este viitorul, indiferent ce s-ar zice. Petrolu este o resursa limitata, din ce in ce mai limitata. Ca idee, o locomotiva electrica este mai performanta ca una Diesel din toate punctele de vedere (si ca cuplu pe care apropo il actioneaza instant pentru ca nu trebuie sa se ambaleze sa ajunga la o turatie specifica, si ca putere, si ca viteza maxima si ca zgomot, etc)
Da, dar e un viitor pe care romanii nu o sa il vada prea curand. hybridele la masini exista de peste 25 de ani, dar la noi in tara cred ca 25 de masini sunt cu totul. crezi ca eu nu as vrea o tesla? e bestiala masina, dar si pretul e la fel
Ambele.
As cumpara un Golf 2 1.6TD sa nu ma doara capul cu ce alimentez, si sa consume cat mai putin (a scos un prieten 3.4% mixt cu asa ceva), sau o masina ceva mai buna, cu un motor diesel reusit, cum ar fi un Renault Megane 1. 5dci cu ceva caluti, sau un Golf4/Passat b5 1.9TDI, eventual ALH.
Insa o masina care sa-mi ofere placerea de a conduce nu poate fi diesel; un benzinar cu injectie si turbo, de capacitate cel putin normala in raport cu caroseria, sau unul cu carburatoare performante, nu pot fi comparate cu nimic altceva pe roti.
As alege benzina, pentru ca pe minee ma deranjeaza sunetul unui motor dizel, + ca daca masina nu e noua, pe dizel nu mai poate face fata la "sprinturi".
Diesel pentru SUV-uri, 4x4 si company car iar benzina doar pentru mașinile care au compresor (turbo).
De ce Diesel pentru company car? Hai ca la SUV-uri inteleg (desi prefer oricand un SUV cu un motor de 5000 in V benzina) dar la masina de la firma nu platesti tu combustibilu.
Diesel e perfect pentru autoutilitare.
anonim_4396 întreabă: