|

Buna, am cumparat o masina neinmatriculata si are jante pe 16 dar in cartea ei din Germania este trecuta doar dimensiunea pe 14, cum omologhez aceste jante? Inca nu am scos numere rosii, trebuie sa o fac cand merg la itp sau cum?

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Bla bla bla. (Cu referire la ce au raspuns cei mai sus, multa vorbarie, nici un raspuns concret.)

De fel, masinile in brief-urile de Germania, nu au toate dimensiunile la anvelope. Au una sau doua dimensiuni, restul ti le vor adauga cei de la RAR.
Iar daca zici ca ai dimensiunea montata pe masina notata pe stalp, inseamna ca obligatoriu la RAR iti vor trece si aceea dimensiune.

| explică (pentru AlphaAttitude):

Multumesc mult, insfarsit un raspuns la intrebare!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

De la 14 la 16 - puțin probabil să le accepte rar-ul dar tu incearcă

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sierra1):

Da,dar nu este un postulat am o masina care pe certificat scrie ca pot pune jante pe 16 de o anumita dimensiuni si ce crezi in continuare si jante pe 18 de alta dimensiune, eu am pe 18. Dar asa a venit omologata din fabrica, in realitate este greu sa omologhezi tu ceva ce nu vine asa din fabrica cu teste.
Dar, cunosc si cazuri cand si-au omologat motoare diferite pe masini simple, deci aici in RO totul este posibil, dai o spaga dar stai in fata cum zice vorba poetului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca masina a fost construita si proiectata pentru 14, iti recomand sa ramai pe 14, daca pui mai mari riscurile de accident sunt foarte mari, cauta pe internet, exista foarte multe filmulete care explica cum se calculeaza si de ce dimensiunea jantelor, de la greutatea masinii la forte gravitationale si de rotatie, e o treaba foarte foarte serioasa care iti va pune viata in pericol daca te joci cu ele nu numai tie si celorlalti participanti la trafic.
si nu cred ca iti convine ca cineva care si-a schimbat jantele dupa ureche contrar dimensiunii specificate de cel care a facut masina sa intre in tine si sa te faca zob, pana una alta RAR isi da cu parerea, ei nu au calificarea inginerilor de la producatorii auto.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Pe stalpul masinii imi este trecuta dimensiunea care o am acum

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează