| FocusF07 a întrebat:

Bună! Am o mare problema cu mașina, nu ma prea pricep însă sunt pasionată de tot ce tine de condus! Am un Ford Focus 1.6 TDCI 2007 Și de când l-am cumpărat am mari bătăi de cap cu el, recent mi s-a rupt cureaua de accesorii însă nu eram cu mașina în deplasare, era motorul pornit însă eu eram pe margine și s-a auzit un zgomot relativ puternic după care am oprit motorul și dupa nu am mai putut porni masina deloc. Cureaua de accesorii este făcută franjuri(multe bucatele mici vizibile). Întrebarea mea este: sunt șanse să mi se fi stricat motorul? Cam ce piese se puteau strica?
Care este costul aproximativ la aceasta daună?

Răspuns Câştigător
| SmaraldAlbastru a răspuns:

Un sfat sănătos: cheamă o platformă și du mașina în service, pentru diagnoză.
O curea de accesorii ruptă nu este o problemă majoră. Bine că nu s-a rupt cureaua de distribuție, altfel trebuia să repari motorul.
Costul îl poți afla doar de la service. Este posibil ca în momentul ruperii să mai fi lovit ceva, dar asta ține de noroc.
Și, dacă tot vorbim de curele, schimbă și kit-ul de distribuție (curea, role, etc.) plus pompa de apă, pentru liniștea ta sufletească și financiară pe viitor. happy

2 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

Căutați un mecanic auto, dar dacă spune că sunt daune mari, cumpărați altă mașină. Din 2007, sunt destul de ieftine, iar o reparație, mai ales la motor poate ajunge la valoarea la care ați cumpăra altă mașină.

| badpanda a răspuns:

Daca s-a rupt cureaua de accesorii masina trebuia sa porneasca.Nu te poti deplasa cu ea deoarece nu se mai antreneaza pompa de apa si motorul nu mai are racire.
In schimb discutia despre cureaua de distributie este ceva mai dureroasa.

cum arata cureaua rupta :

https://cdn.pkwteile.de/thumb?id=1210383&m=1&n=0&lng=ro&ccf=94077811

sau asa
https://www.piesemag.ro/......urea-23025