anonim_4396
| Anonim întreabă:

as vrea sa-mi spuna cineva care se pricepe la masini ce trebuie sa am in vedere cand cumpar o masina second hand din Romania? La ce trebuie sa ma uit, ce sa verific.

Răspuns Câştigător
| timisoara a răspuns:

In primul rand faci o tura cu ea si vazi cum merge, verifica daca nu a fost lovita, verifica daca merge clima, caldura, sirocou(daca are), seria sasiu sa fie identica cu cea din acte, farurile, semnalizarea, etc... Ar fi bine sa o duci undeva la un cric, sa te uiti si pe sub ea, la furtune, la scut sa nu fie lovit, toba. Cel mai bine e sa ii spui proprietarului masinii pe care vrei sa o cumperi sa o duceti la un service auto autorizat, si sa ii faca niste verificari.Un lucru foarte important este sa cauti pe cineva, in servisuri, care sa poata sa iti faca o diagnoza cu laptopul, ca pe laptop se vede daca sunt km reali, etc.Si daca o duci la servis, alege tu un servis care vrei tu, ca daca alege ala care vinde masina sa nu-l cunoasca pe mecanic si sa te pacaleasca.Un alt lucru foarte important, e sa verifici daca are asigurarea platita, sa nu aiba amenzi neachitate, si sa te uiti foarte atent in acte, ca sa corespunda cu realitatea, si sa verifici daca cumva are bullbar in fata daca e trecut in acte, daca are carlig in spate sa fie trecut in acte si sa nu fie cabluriile care duc langa carlig sa nu fie roase de soareci, si marimea rotiilor sa fie o marime normala, daca sunt mai late, trebuie si alea trecute in acte... Sper ca ti-am fost de folos. Funda?

5 răspunsuri:
| PaulCCraciun a răspuns:

Pai cel mai indicat este sa faci o tura cu ea, sa vezi cum se comporta motorul, cutia de viteze, directia, suspensia adica tot, eventual mai poti lua pe cineva cu tine in masina pentru o a 2-a parere, sa te uti putin pe dedesubt, pentru niste eventuala rugina, toate electricele masini daca functioneaza corespunzator, sa vezi daca scoate un fum necorespunzator ( negru sau albastru), sa afli daca a avut accidente, si daca da, ce urmari au fost, s-a strambat sasiul etc. si ar fi fost bine daca proprietarul ar fi pastrat chitante la toate piesele schimbate pe masina pana acum, ca sa vezi ce si cum. Dar la ce masina te-ai gandit? Ar mai fi o chestie, te-ai putea interesa daca piesele pentru masina sunt scumpe sau greu de facut rost ( depinde de model ) astfel incat daca de ex, are o portiera putin sifonata sau ceva, tu sa poti negocia pretul cat mai mult in favoarea ta, pe motiv ca piesa respectiva e constisitoare. dar acum depinde si de talentul tau la negociat.

| Reek54 a răspuns (pentru PaulCCraciun):

Un foarte bun raspuns, mai scutit pe mine de unul. laughing

Răspuns utilizator avertizat
| clorhidrat a răspuns:

Te duci la reprezentanta / mecanica sa se uite la ea si sa iti spuna cam ce piese trebuie schimbat si daca ti-o recomanda sa o cumperi sau nu. Ai grija ca sunt multi tzeparii cu masinile!

| cloude98 a răspuns:

Arar trebui sa verifici motorul daca functioneaza elementele cu elect.{geamuri electrice, radioul, sistemul de incalzire}ok dar daca are o mica problema poti sa negociezi cu dilaru sper ca ti-am fost de ajutor