| mukabuga a întrebat:

Buna!
Recent am obtinut permisul auto, maine plec in Italia, permisul imi ajunge acasa abia peste cateva zile, intrebarea mea este daca pot conduce in Italia cu dovada inlocuitoare valabila 15 zile, + daca ma va opri politia, imi va da doar amenda ca nu am permisul la mine, sau imi va face dosar pentru ca nu am permis?
Va multumesc! Fundabig grin

Răspuns Câştigător
| FurtunaDiesel a răspuns:

Nu! Acea dovada nu este valabila decat pe teritoriul Romaniei in Italia nu ai voie si referitor la verificat da o sa te verifice daca ai permisul si nu il ai la tine dar din cate stiu eu in Italia sau cel putin acum 5 ani asta era legislatia si sunt 100% sigur iti facea dosar daca nu aveai actele la tine, acum ca au baza de date europeana si computerizata probabil o sa te verifice dar nu sunt sigur ca si acum nu iti vor face dosar!

3 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Trebuie să ai permisul de conducere la tine, mai cu seamă că treci și granița. Riști să iei amendă!
Pa, pa.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu se poate!
Conducatorul auto nu are voie sa iasa din tara la volan daca are un permis auto valabil sub 12 luni de la data emiterii catre titular.

| mukabuga explică:

Pai ideea este ca mie imi ajunge permisul maine poimaine acasa... adica as putea sa-l iau de la posta, dar o sa fiu plecat, si daca ma prinde in Italia fara permis, o sa ma verifice si o sa vada ca am thinking