| Simplegirlbb a întrebat:

Buna TPU, baieti help me, mi s-a aprins in bord martorul ce indica uleiul. Dupa ce s-a aprins am mai circulat aproape vreo 30 de km. Tata mi-a spus sa nu mai ies cu masina ca se strica sau ma rog, habar nu am ca nu ma pricep.
Totusi pot sa ajung cu masina pana la un service sa rezolve problema sau ce e de facut? Tata nu doreste sa ma ajute si de asta incerc sa rezolv singura. Multumesc

8 răspunsuri:
| WHeisenberg a răspuns:

Verifica in primul rand nivelul uleiului pe joja. Daca uleiul este sub nivel, completezi si poti ajunge pana la un service fara probleme.

| Simplegirlbb explică (pentru WHeisenberg):

Da,doar ca nu am ulei... de asta intrebat pentru Ca vreau sa merg sa cumpar

| Alexuţ02 a răspuns:

Hello.
Vezi pe net ce ulei e recomandat pentru marca și modelul mașinii tale sau ia legătura cu un mecanic, cunoștință comună cu vreun prieten

| Simpatik a răspuns:

Nu e indicat sa mergi cu masina daca uleiul este scazut, asa ca apeleaza la cineva sa iti verifice uleiul pe joja, apoi pune un ulei care iti aduci aminte sa-l fi pus ultima data, sa fie acelasi indice (5W30,5W40,10W20,10W30 etc) nu conteaza producatorul uleiului, si mergi cu ea in service, urmand ca sa depisteze acolo defectiunea, de ce s-a aprins martorul, daca totul este ok faci in service, faci schimbul de ulei+ filtrul de ulei, iar pe viitor incearca sa verifici uleiul macar 1 data pe luna, cartea masinii spune saptamanal. Uleiul scazut neschimbat la timp poate sa fie doar una dintre probleme se poate sa fie si altcea, chiar este bine sa verifici sub masina daca nu cumva pierde ulei.
Oricum ar fi trebuie mers la service.
Nu inteleg tatal tau de ce nu se baga, este intelept de felul lui este? pai vrea sa ajungi cu probleme mai mari la masina? sa trebuiasca sa inlocuiesti motorul?

| wildthing a răspuns:

Vrei sa te duci tu singura si nestiutoare in service? Te speculeaza aia de nu te vezi. Eu zic sa rogi un prieten sa mearga cu tine, daca tatal tau nu vrea. Dupa ce verifici joja sa vezi ce nivel ai, te duci si tu pe jos (din cel mai apropiat loc) sa cumperi un bidon de ulei ca sa completezi daca e nevoie; de ce trebuie sa te duci neaparat cu masina? Ai grija ca atunci cand verifici nivelul, motorul sa nu fi fost pornit de curand; nivelul se ia cand motorul e rece.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Recomand si eu sa apelezi la un "stiutor", sa verificati uleiul, apoi sa mergeti la mecanic.
Service mare nu prea recomand, dar depinde de service, si ce masina ai. Daca e ceva vechi, ai nevoie de un mecanic de cartier, nu de service mare. In majoritatea service-urilor mari, mecanicii sunt prosti, iar serviciile scumpe. Cand mai vad si masina veche, iti iau banii degeaba, completeaza si ei cu ulei, apoi iti spun ca trebuie refacut complet motorul cat de curand.

| sierra1 a răspuns:

Simplu și pe loc : cumperi un llitru de ulei bun (vreo 20-30 lei) il bagi in motor și te duci la service

de când ai intrebat, ai fi rezolvat problema

| YHWH a răspuns:

Ce culoare avea martorul din bord, rosu sau portocaliu?
Daca este portocaliu du-te linistita la orice service, daca este rosu tragi pe dreapta si chemi platforma