| iulain13 a întrebat:

Buna tututor, detin o aprilia rs 125 si mi s-a defectat de curand,dau la automat. absolut nu se intampla nimic, decat ca scadea intensitatea luminilor cand apasam, am banuit ca-s carbunii de la electromotor, insa am zis sa-l schimb cu totul sa fiu sigur, i-am schimbat si am dat la automat prima tura o mers, a doua face ca la vechiul, a treia iarasi a mers, iar de atuni nu s-a mai intamplat nimic din nou, si nici nu mai scade luminozitatea bordului si a farurilor, oare ce se intampla?, tin sa mentionez ca am schimbat si cablul de acceleratie, sa nu fi stricat oare ceva pe acolo.

12 răspunsuri:
| OldSoul a răspuns:

Posibil sa ai vreun contact imperfect pe partea electrica.
Incearca si verifica toate contactele disponibile, daca nu, incearca schimba bujia cu una noua, daca problema persista schimbai CDI-ul.

| iulain13 explică (pentru OldSoul):

Am verificat si nu da nici scanteie.

| OldSoul a răspuns (pentru iulain13):

In cazul acesta e fie cdi-ul, fie bobina de inductie, dar sfatul meu e sa inlocuiesti prima data cdi-ul.

Sigur nu e vreun contact ceva de vina?

Nu stiu de ce, motorul e si limitat la 5000 de ture, prinde maxim 60-70, daca schimb cdi-ul o si delimitez?

Dupa cum am spus, exista si posibilitatea unui contact inperfect, trebuie sa verifici.
La a2-a intrebare, depinde ce cdi ii vei pune, daca ii pui sport, da, va fi delimitat, daca ii pui normal va fi limitat in continuare.

Cum se verifica asta. :/ totusi, inainte sa schimb electromotorul farurile si luminile din "bord" se stingeau aproape, iar acum cand apas absolut nimic..totul e la fel, asta e pro sau contra argumentului ca e posibil o problema cu un contact imperfect?

Absolut nimic asta insemnand ce? Ca nu se mai aprind deloc?
Daca da, verifica bateria si siguranta.

Ca nu se mai schimba deloc luminile, nu isi scad din luminozitate, raman absolut la fel, iar inainte scadeau din luminozitate toate becurile cat tineam apasat sa dau la automat

Posibil sa fie vreun releu defect.
Mai bine dul sa il verifice cineva care se ocupa cu asa ceva, nu pot sa iti spun sigur de unde e problema atat timp cat nu il pot verifica...

Ok merci oricum

| Eduaard a răspuns:

S-ar putea să fie partea electrică, un cablu care nu face bine contactul sau o siguranță arsă