|

Buna ziua, am si eu o intrebare, are ceva daca pun benzina 98 in loc de benzina 95 cum ar trebui sa pun?

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu are nimic.
Sfatul meu a unuia care a avut ceva motoare pe benzina este urmatorul:
-nu se va simti nicio diferenta nici de acceleratie, nici de nimic daca treci pe CO 98 de la CO 95 LA O MASINA NON-TURBO SI FARA TUNING LA MOTOR.
-In anumite cazuti producatorul auto specifica pe rezrevorul masinii Benzina min.95, deci poti pune si 95 si 98 si 100 CO fara probleme.

Daca nu ai o masina de generatie noua cu compresie mare (cum este de ex. Mazda skyactiv) nu are rost sa pui CO 98, este risipa de bani, daca stai sa calculezi intr-un an de 1-2 plinuri pe luna cu 95 si identic la plinuri cu 98, vei mai plati cel putin costul pe 1 an al RCA-ului daca nu si mai bine. Undeva o diferenta sa zicem de 600-700 de lei in plus pe an de la trecerea de la 95 la 98.
Daca ai banuti si vrei ca motorul tau sa fie ok mai mult timp poti merge si pe cifra octanica 98, nu e nicio problema cum spuneam.

Atentie! La masinile pe benzina la care s-au facut resoftare /chiptuning pentru putere a ECU, se recomanda doar benzina incepand cu CO 98, pentru ca avansul a fost setat altfel decat era din fabrica, iar aici intervine fenomenul de detonatie care defecteaza internele motorului.

Alegerea este doar a ta, eu am expus cateva argumente, cat m-am priceput eu tehnic.

| a răspuns:

Majoritatea motoarelor sunt facute sa functioneze cu benzina de cifra octanica 95, sau mai mare, deci 98 nu e o problema.
Diferenta la mers este in bine, benzina de 98 face motorul sa mearga mai bine, si scade putin consumul.