| CineSuntEu a întrebat:

Buna ziua.
Ieri circulam în spatele unei masini de scoala în timpul examenului. Aceasta a oprit intr-o intersecție dar a intrat putin cu fata si pe drumul cu prioritate, iar eu am oprit în spatele ei ca la vreun metru si jumatate 2 distanta.
După care dintr-o data a inceput sa dea cu spatele fara sa se asigure si a intrat in mine. Eu stăteam pe loc. Nu am putut da în spate deoarece aveam masina si de claxonat am si uitat. Eram uimit ca ala da în spate tot mai aproape de mine.
După ce m-a lovit vad ca se dă jos polițistul si ma gândeam ca isi va cere scuze deoarece nici el nu s-a asigurat cand a dat elevul cu spatele, dar spre surprinderea mea îmi zice ca eu sunt de vina ca era cu scoala si trebuie sa fiu mai atent. Si repet eu doar asteptam pe loc in spatele lui. Cand i-am zis ca el trebuia sa se asigure a zis sa mergem la politie ca eu sunt de vina. Nu ne-am mai dus deoarece nici una dintre masini nu a fost lovita tare. Doar numerele au fost putin îndoite. Dar dacă ma lovea serios ma duceam la politie.
Voiam sa va intreb, am avut si eu ceva vina? Logic cel care da cu spatele se asigura ce sa fac eu daca e cu scoala.
Multumesc.

12 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

E vremea sa faci o contestatie la srpciv si instructoru ala ce pastele masii a facut ii convine sa mai platesti taxa la examen din nou

| Bondarel99 a răspuns:

Eu zic ca ai avut doar ghinion.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Ala nu avea de ce sa dea cu spatele in intersectie. In alta ordine de idei, daca vezi masina de scoala... ii lasi loc destul. Nu ai specificat cit de infipt in dosul lui erai. Cind a dat cu spatele s-au aprins luminile albe, sau era panta si a lasat-o doar sa se duca inapoi un pic? Oricum, regula de aur e sa nu faci git la politisti decat cand esti sigur ca ai dreptate si in caz contrar iei amenda sau ceva. In cazul de fata, trebuia sa zici ca e cum zice el, sa iti ceri scuze, si aia era. Puteai sa il injuri dupa. happy

| CineSuntEu explică (pentru GabiDumitrescu):

Cam un metru jumatate. Nu era panta, a dat pur si simplu cu spatele. S-au aprins luminile dar nu aveam ce face ca aveam masina în spate. Si asa am facut. L-am înjurat dupa.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru CineSuntEu):

A, deci si tu erai bagat in fundul lui. Politistii de multe ori de-a dracului lasa elevii sa faca prostii. Daca lasa-i o lungime de masina pana la ala din fata te durea? In alta ordine de idei... https://www.digi24.ro/......rte-818661

| Iote a răspuns:

Vina, a fost in primul rand a ta. Ai oprit prea aproape de el. El fiind inca elev, e absolvit de orice vina. Tu insa trebuie sa te asiguri. Mai ales ca ai observat ca a iesit in drum, trebuia sa te astepti sa dea inapoi. 2m nu sunt suficienti pentru asta.

| Liviu a răspuns (pentru Iote):

De fapt politistu e vinovat, sau instructoru (care era in dreapta, cazu de fata gaboru idiot care trebuia sa apese frana!) In plus, trebuia sa faca gat la politist si sa il apostrofeze cu degetu(nu ala din mijloc) ca nu e normal.De unde dracu sa ma astept eu ca dobitocu da cu spatele? scoala sau nu, asa se intampla multe accidente ca da tampiti cu spatele si nu se asigura! Si asta ti-o spun ca si eu am fost tampit de 2 ori si era sa dau peste un mos o data, si a 2 iar sa iau un stalp, deci? cine e vinovat? ala care da cu spatele, ce mama desertului saraha vorbim aici? Adica cum? cum sa dai inapoi in o intersectie plina? IN plus gaboru trebuia sa apese frana cand a vazut ca a depasit coltu intersectiei. Asta inseamna ca avea tendinta sa treaca pe rosu, corect? asta inseamna picat.Deci despre ce vorbim aici? In momentu in care e rosu si tu depasesti semaforu cum se numeste? trecere pe rosu, nu?

| Iote a răspuns (pentru Liviu):

In timpul examenului instructorul este in masina? Nu.
Raspunzi numai ca sa dai dreptate unuia care nu cunoaste legile circulatiei. Sau, tu esti ala si ai mai multe conturi?

| CineSuntEu explică (pentru Iote):

Eu nu dau vina pe elev ci pe polițist. Eu nu trebuie sa se asigure cand da elevul cu spatele? Pana la urma nu cred ca se specifica în legislația distanța pe care trebuie sa o păstrezi.

| Liviu a răspuns (pentru Iote):

Sa ma fac inteles mai bine, in timpul examenului Tu esti cursant, eu sunt politist ok? Stim prea bine ca in momentu in care politistu apasa frana, sau iti trage de volan esti picat, corect? corect.Prin absurd daca in timp examinari se produce un accident, o lovire, o tamponare s-a.m.d Vina este la politist, intelegi? Pentru ca elevul nu detine permis de conducere.Bun, asta lamurita urmatoarea, eu ca politist iti spun ca facem urmatoarea la dreapta,(exemplu) iar tu ai semafor ori stop.In momentu in care ti-am spus asta, tu stii ca te opresti in dreptul la stop/semafor ( ori daca esti la stop opresti in locul cu maxima vizibilitate) da? bun, iar in momentu in care tu executi o comanda pe care eu nu ti-am dat-o esti picat instant.Eu nu cred ca acel gabor i-a spus sa dea cu spatele fara sa se asigure. cat despre cu cine tin eu, eu tin cu dreptatea, sa o fac mai simpla.Inaintea oricarei actiuni pe care o faci la volan, te asiguri in toate oglinzile, intelegi tu asta? Eu am gresit, nu m-am asigurat de cateva ori si era sa se sfarseasca prost pentru mine, de atunci ma uit de 10 ori, trag o data de volan.Cum sa fie vina mea, daca tu dai cu spatele? de unde sa visez eu ca tu in intersectie tu vei da cu spatele cand toti mergem in fata? cand e drum de mers in fata stanga sau dreapta, de unde? te-ai incadrat prost? ramai acolo! Te rog frumos sa argumentezi raspunsul tau dat sa pot intelege la ce te referi happy mersi

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Liviu):

Da, cetatene, dar daca era macar o lungime de masina intre ala din masina de scoala si omu' nostru de aici cu intrebarea, apuca sa ii friga un claxon sa il atentioneze. Intotdeauna trebuie sa presupui ca ala din fata/spate sunt timpiti. Mergi in spatele unui tir cu 90 la 10 metri distanta si te plingi ca pune ala o frina de ajungi sa intri in el? Ghinion. Mergi prin oras cu 40-50 la o lungime de masina de ala din fata si te plingi ca a pus frina si ti-a intrat cirligul de remorcare in radiatorul BMW-ului tau din 2010 cu doar 150.000 la bord (dupa primii 500.000)? Patashti! P.S. La stop te opresti in locul de vizibilitate optima, nu la 1 mm de coltul intersectiei!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu ai fost tu de vina, clar. Pentru ce e instructorul ala acolo? Sa doarma? Trebuia sa fie cu ochii in patru, sa se asigure ca fata aia poate da in spate. Te-a speriat ca sa nu dea de belele, zic eu... Mai stiu cazuri din astea si a intrat la platit daunele instructorul, in niciun caz cel lovit