|

Care a fost prima masina din lume cine a facut-o si alte informatii despre ea cine imi zice ii dau fundabig grin

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Primul vehicul motorizat, care se deplasa fara a fi tractat de animale, a fost construit in 1771 de Nicolas Joseph Cugnot. Propulsat de un motor cu abur, autovehiculul lui Cugnot avea trei roti si se deplasa cu incredibila viteza de 4 km/h.

Initial, in 1769, Cugnot a construit un model mai mic al acestui autovehicul, dupa care a fost construit modelul din 1771, care cantarea 2, 5t; si conform specificatilor, trebuia sa mearga cu 8 km/h incarcat cu 4t, insa aceste performante nu au fost atinse.

Din punct de vedere tehnic, acest autovehicul lasa de dorit, ca si tehnica, raportat la timpurile in care a fost construit. In afara de faptul ca era foarte instabil, motorul fabricat a fost destul de prost, comparat cu alte motoare pe abur folosite la vremea respectiva.

Alte surse sustin ca prima masina ar fi fost construita de Ferdinand Verbiest, cu aproximativ 10 ani mai devreme.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Prima masina adevarata (care sa aiba motor) a fost un Ford, facuta de inginerul cu acelasi nume. Prin masina se intelege un vehicol motorizat, nu aburi si alte prosteli. Pana atunci erau carutewinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mercedes-Benz!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Astia sunt niste handicapati deci prima masina din lume a fost un model Benz construit de Daimler Benz si dupa al doilea razboi mondial firma s-a unit cu Mercedes.Asta e adevarul a zis si la emisiunea Top Gear nu-i asculta pe retardatii astia care nu stiu nici macar diferenta dintre o Dacie si un Bugatti

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Super

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează