| Andreeev a întrebat:

Care-s avantajele si dezavantajele unei masini de 1.0? VW Lupo are 885 kg, il poti baga-n casa, impozit mic, inmatriculare ieftina, rca ieftina, 50hp, dezavantajele-s ca nu poti cara porci-n portbagaj decat unul mic. Daca ai o gagica XXXL trebuie sa-ti iei remorca, 0-100'n 17 secunde si pe Autobahn'u' dintre Sibiu-Orastie te claxoneaza bizonii buglari.

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Avantajele:
-parchezi in spatiul lasat de altii ca sa aiba pe unde iesi (si da, n-o sa mai aiba pe unde iesi laughing )
-ai taxe minuscule
-consum urban foarte bun
-te strecori usor in trafic
-motor mic, habitaclu mic, ai caldura imediat
-intretinerea ieftina (piese simple)

Dezavantaje:
-calatoriile lungi sunt obositoare
-te preseaza aia cu limuzine 'potente'
-daca bate vantul mai tare, risti sa o gasesti rasturnata (sa vezi cum e sa te 'paleasca' curentii de dupa un tir, cand va intalniti pe un DN, tu cu 100, el cu 90
-daca stranuti, crapa parbrizul
-ii tragi un cot gagicii din dreapta, daca incerci sa iti scoti telefonul din buzunar in timp ce conduci (asta-seara am patit).

Oricum, masinile mici sunt foarte utile, daca ai nevoie de masina pe trasee scurte. Si eu visez la un Clio 1.2, sincer la cat umblu eu, mi-ar fi mult mai potrivita decat 'torpilele' pe care le cumpar.
In schimb, cand mai 'scap' la drumuri lungi cu 'torpilele' si vad cum se apasa in asfalt de la 120+, devin foarte mandru de tabla. Dar cand ajung in orase aglomerate, si am de facut parcari stranse, incep sa regret capota de 1.5m, portbagajul cat un Lupo, si a 2-a pereche de usi.

2 răspunsuri:
| TrăieşteClipa a răspuns:

Ai avantajul ca nu platesti taxe la primarie, deoarece daca-ti pui centura se considera ca rucsac.
Dezavantaje ca daca calci peste o guma de mestecat cu roata risti sa ramai intepenit.
Daca dai peste un caine trebuie sa vezi cum te dai jos de pe spinarea animalului.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru TrăieşteClipa):

As da like, da' nici drept de vot nu mai am laughing
+1!