|

Cat costa sa iti spele cineva toate piesele de la masina (adica sa nu mai arate murdare de praf, ulei etc) si unde se face asta?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Spalarea compartimentului motor (ce e sub capota) se poate face la unele spalatorii, pe raspunderea clientului (adica pot aparea probleme in special electrice, iar ei nu te ajuta cu nimic).
Spalarea in detaliu a pieselor se poate face la service-urile care dispun de masina de spalat piese. Acolo recomand spalarea galeriei de admisie si curatarea turbinei, ambele pe interior, ca trebuie.
Pentru a curata compartimentul motor bine si fara riscuri, te duci la un centru de detailing. Platesti mai mult, si dureaza cel putin jumatate de zi, dar ei curata prin metode sigure, cu putina apa, deci riscurile sunt minime/inexistente.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Nimeni nu curata toate piesele, la motor se face segmentare daca consuma ulei in rest tu cu carpa si solutie de curatare freci ce poti pe la motor

| a răspuns:

Poti sa o faci si tu singur acasa,ai nevoie de ceva care curata uleiul bine,si eventual de o masina de spalat din aia cu presiune.

Daca nu ai masina, atun ci poti folosi carburator cleaner, cu ala cureti bine pe unde este ulei, s-ar putea sa te coste ceva, depinde cat de murdar este, deci va trebuie sa cumperi 1 spary din ala sau mai multe dupa caz.
Dar inainte sa faci asta trebuie sa remediezi scurgerile de ulei,sa inlocuiesti garniturile care scapa ulei,altfel dupa cateva luni motorul va arata la fel.
Deci daca folosesti carburator cleaner,restul dai cu detergent din ala care spala bine uleiul,dau cu furtunul cu apa dupa,clatesti bine si cam aia e tot.
Cei important este sa faci treaba asta cu motorul pornit,dai prima data cu apa,apoi detergent si dupa clatesti.
Cand folosesti carburator cleaner ala, folosesti doara cu motorul oprit.
Acum depinde si ce masina ai daca e pe benzina sau motorina. Daca e pe benzina trebuie sa acoperi delcoul, daca masina are delcou cu un plastic ceva, sal acoperi bine sa nu intre apa la el, iar daca masoina are la fieczare bujie bobina, la fel trebuie alea protejate cumva ca de nu iti intra apa la bujii.
Cam asa se spala un motor.Sunt si spalatorii care fac asta dar probabil acolo trebuie sa platesti.
Dar cat dai tu pe chestiile ce am zis, mai bine mergi intrebi, eventual si poti vedea asa un motor cat de curat til spala, cauti si vezi cat te costa pe tine detergent, carburator cleaner si apoi stii ce sa faci, daca speli tu sau duci masina la spalatorie.

| a răspuns:

Se numeste spalatura de motor... cred ca poti intreba la un service!