| jackie12345 a întrebat:

Cat de bun este motorul 1.6 bnz de pe Bora?

5 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nici prea bun, dar nici cel mai prost din lume.
Sta bine la consum, sta foarte prost la putere. Mananca ulei destul, dar asta e valabil la majoritatea benzinarelor nemtesti. Se aprinde martorul motor la majoritatea, dar iti faci treaba cu el.
Eu nu l-as cumpara, pentru ca are piese destul de scumpe (clapeta de acceleratie, sonde, bobine), care cam au obiceiul sa cedeze. Plus ca e o mortaciune, cum am mai spus. Cere schimbat dupa 4000rpm, ca sa se miste. E buna doar pentru mucosii de 18 ani.
1.8t e singurul benzinar ok din seria aia. La consum iesi cam tot acolo, motorul e fiabil, iar puterea e surprinzatoare.

| Morariu_Claudiu_1997 a răspuns:

Salut. E unul dintre cele mai bune motoare facute de VW. Asta daca il compari cu esecurile TFSI/TSI si cu cel 1.4 MPI. Cred ca cea mai mare problema comuna la ele e consumul de ulei. Daca vrei musai vrei sa iti iei bora sa fii pregatit pentru o resegmentare. Daca nu vrei musai bora atunci mai bine ceva de la Renault ce au motoare mai reusite pe benzina.

| YHWH a răspuns (pentru Morariu_Claudiu_1997):

Tu aberezi din auzite, eu am un "esec" tfsi cu 465.000 fara sa umblu la motor sau turbina.Si culmea nici nu consuma ulei.

| Morariu_Claudiu_1997 a răspuns (pentru YHWH):

Salut. Eu zic din statistici, prieteni de ai mei ce si-au desfacut motoarele TFSI, etc. Evident ca este cate unul ce apuca 500. 000km fara probleme, la fel cum exista si japoneze ce se strica pe poarta frabricii desi sunt considerate cele mai fiabile masini.