| Matt24 a întrebat:

Ce-i de facut cand iti avariezi usor masina? Nu un accident grav, doar o aproximare gresita in timpul parcarii care a dus la frecarea cu un stalp a partii iesite putin in exterior de deasupra rotii din spate...

13 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Pe asigurare scrie ce trebuie sa faci in cazul unui accident, fie el cu victime sau nu, fie major, fie minor. trebuie sa il declari si sa iei autorizatie de reparatie. ai invatat in scoala de soferi ca orice reparatie a unui vehicul fara autorizatie este infractiune si se pedepseste conform legii. te duci, faci programare, faci o constare si iei un act cu care iti poti repara masina cu casco sau contra cost. toata prosteala asta tine cam 1-2h. semnezi niste foi, putina alergatura si aia e. esti legal

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru JohnnyBi):

RCA-ul nu cred ca-i da nimic, ei te baga in seama doar daca ai accidentat pe altcineva, pe tine nu te despagubesc in niciun fel si nici nu cred ca se baga sa-ti dea autorizatie (ca nu esti un caz de-a lor) Cel mai simplu aviz il iei de la politie, daca nu ai lovit pe nimeni si nimeni n-are nicio plangere fata de tine atunci il primesti imediat.

| JohnnyBi a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Unde am zis eu rca? am zis casco sau contra cost. tu stii sa citesti? dosar pentru reparatie ti se face INDIFERENT de lovire. fie cu alt vehicul sau cu un bun public precum un stalp. ca daca e de metal si l-ai indoit este distrugere de bun public, daca nu a patit nimic iti trebuie dosar de reparatie oricum (birocratie, aia e). zic din propria experienta de martea trecuta. l-am evitat pe unu sa nu fac accident frontal si am intrat in gardul de la IML Ploiesti. si a trebuit sa sun la call center de pe polita, sa ma duc la tiriac sa imi faca o constatare, si cu numarul de dosar la skoda sa fac programare la inspector casco, acte, acte si abia maine o bag in reparatie masina. la fel, zgarieturi pe partea dreapta si manerul usii infundat. daca stricam gardul institutiei trebuia sa il repar...de aceea se face tot talabalacul. ca statul sa isi apere proprietatea si cel responsabil sa repare daunele posibile cauzate

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru JohnnyBi):

Nu toata lumea are casco. Degeaba il trimiti la casco daca n-are asa ceva. Iar contra cost tot ii trebuie o constatare de la politie.

| JohnnyBi a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Pai si ce rahat am scris mai sus de 3 ori ma? tu ai probleme in a intelege un text? tocmai am zis de 2 ori ca trebuie sa i se faca dosar de reparatii si ca ii trebuie autorizatie in acest sens. fie ea constare, fie autorizatie, fie de la politie (cazul lui), fie de la firma de asigurari (rca, casco, in alte situatii). zic acelasi lucru de 2 ori si vii si spui acelasi lucru a3a oara. ca sa fie spus de 10 ori. zici ca suntem guvernanti. ne batem pe acelasi ciolan cu aceleasi 3 lucruri spuse in 10 feluri diferite

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Ai zgariat aripa spate, care din ele nu ai zis.
Trebuie mers la politie si scos un certificat cu accidentul, certificat care te lasa sa-ti bagi masina in service (altfel nu poti, nu ia nimeni o masina accidentata, ca nu e legal)
Daca nu a mai avut nimeni de suferit o vei primi. Daca zgariai alta masina trebuia intai sa rezolvi cu proprietarul pe polita ta si dupa aia sa iei aviz de la RCA-ul tau.

| BTWIN a răspuns:

Mergi la un service auto

| ombladon a răspuns (pentru BTWIN):

Orice reparatie fara autorizatie este infractiune...

| LXandro a răspuns:

Trebuie sa te duci la service, sa o veopsesti daca e cazul. Recomand produsele Speedliner.
http://www.speedlinerromania.ro/produse.php

| critikl a răspuns:

Iti trebuie autorizatie pe dracu pe cine a-ti auzit ca a stat la cozi la politie sau pe unde il trimiteti voi sa iti repari masina te duci la service ii explici omolui ce s-a intamplat si te intelege cat de rau o puteai avaria in parcare eu am avut toata bara din fata sparta si nu mai m-a luat nimeni la intrebari si pana la urma ei sunt de vina ca te primesc tu incearca si revi cu un raspuns cum ai procedat.

| aicipentrutine a răspuns:

Ar fi ok sa mergi la un mecanic auto, cu 20 de lei maxim ti-o rezolva, iti indreapta caroseria

| anonim_4396 a răspuns (pentru aicipentrutine):

Mecanicii nu indreapta caroserii, tinichigii se ocupa de asta.
La un service autorizat nu scapa fara 400-500 de ron.
In spatele blocului se descurca cu 200.

| Rolika a răspuns:

Pai ai putea merge la un Service auto sau daca chiar nu vrei sa mergi ai putea sa iei Kit si sa incerci sa o repari singur dupa iei un slefuitor si o faci la dimensiunile normale si dai cu vopsea peste!