|

Ce masina e mai fiabila dintre Volkswagen passat b6 1.9-2.0 TDI si Renault Megane III 1.5-2.0 DCI?
Care ar merita mai mult sa o detin? Ma intereseaza in special fiabilitatea si costuri de intretinere.
Merci!

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Passat b6 e in topul masinilor problematice de la VAG. Daca il mai iei si cu motor 2.0 TDI PD, ti-ai facut abonament la platforma. Saptamana asta crapa un injector, o duci la service si iese cu tot cu o bucata de chiulasa, peste 3 saptamani o scoti din service, se blocheaza etrierii, te milogesti de mecanici sa vina cu diagnoza sa o deblocheze, bagi 1000 de lei doar in frana de mana, apoi ti se termina uleiul din motor, mai pusca si-o turbina... De-ale VW-ului, de astea. Dar sunt cele mai bune masini, asta stie orice taran.
Nu stiu cum e cu Megane 3, eu il stiu doar pe 2, iar acolo erau doar probleme cu injectia Delphi. Nu stiu ce au imbunatatit, ce s-a mai intamplat, dar pe dinafara, nici un Renault nu poate fi mai prost decat b6.

Si culmea este ca Passat b6 e o masina cu niste imbunatatiri foarte bune (ca idee), fata de b5. Au facut o suspensie complet noua, au amplasat motorul transversal, chestii mult mai ok decat alegerile facute la b5. Dar de la proiect la punerea in practica, a intrat comunismul in ei, si au bagat niste materiale de c cat. Am uitat sa zic, b6 mai si putrezeste ca un Logan din 2004.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Depinde de vechime si cum a fost intretinuta fiecare masina. Piesele sant ieftine la amandoua, la un BMW seria 4 din 2019 e 400 lei o servisare full la alea tot asa e.

| a răspuns:

Depinde de nr de km si cum au fost facuti.
Passaturile sunt ok ca masini cu conditia sa nu fi facut milionul de km si sa fie dati inapoi la160.000 ca altfel o sa te plangi pe unde apuci de ele asa cum face noturbina.

| a răspuns:

Mai fiabil e reno, dar mai frumoasa e b6.

| a răspuns:

Am trecut de la VW la Renault. Mai exact, la un Grand Scenic 3, care este de fapt un Megane mai baban (7 locuri) din 2010, 1.9 DCI, 130 CP. Diferența este enormă, la toate capitolele.
Răspunsul final este: pariez pe un Megane de 1.9, dacă găsești cu motorizarea asta, sau cel de 2.0.

| explică:

Specific: ambele de prin 2009-2010

| a răspuns (pentru Grigoriu_Robert_Marian_1993):

Dupa 2009 sunt motorizari CR pe Passat, mult mai ok decat PD.