| Cosminel1192 a întrebat:

Ce masina pot gasi la 2000 de e?

15 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

O solenta, o corsa, un polo

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Gasesti multe.
Eu mi-am vandut Skoda Octavia 1.6 8v cu 1650e anul trecut, iar acum preturile au cazut si mai rau la cazane de genul.
Intra pe www.tocmai.ro si cauta automobile, cu pretul selectat intre 1000 si 2000 euro, vezi ce te-ar interesa.
Sfatul meu este sa ocolesti masinile produse de VAG (Skoda, Seat, Volkswagen si Audi) care au motoare pe benzina in 16v. Nu dau nici randament, si mai au si destule probleme, fiabilitatea e minima, mai ales ca majoritatea sunt cumparate de bisnitari pe mai nimic de afara, polishate si dati km inapoi pentru a fi vandute in tara.
La banii tai oricum te incadrezi mai mult pe benzinare, eu ti-as recomanda ceva Opel (Corsa C sau Astra G) sau un Renault, poate chiar si Logan, cu conditia sa nu fie 1.5 dCI cu multi km.
Cu actele ai doua posibilitati la bugetul asta:
-cauti o masina cu taxa auto achitata ca sa o poti inscrie pe numele tau
-cauti o masina inmatriculata in Romania dar la care nu s-a platit taxa, sau este recuperata, si faci contract de comodat cu proprietarul. In acest fel iti cumperi ceva mai bun la pret mai mic.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Daewo Matiz (si-ti mai raman si bani de benzina si alte taxe), Dacia Solenza (care am inteles ca e mai laudata ca Loganul) sau Cielo Executive. Pe astea ai putea sa le gasesti in stare cat de cat buna la pretul sus mentionat. Nicio alta masina straina nu are cum sa nu fie un sicriu pe roti. O masina adevarata incepe de la 3000 de euro (macar) desi sub 4-5000 nu-ti iei ceva zdravan si de care sa fii sigur.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Mai, mai, da ce vad eu aici...
Recomanzi Daewoo? laughing Stii din ce grup fac parte?
Stii ca Cielo e de fapt Kadett E facelift? big grin

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Da, dar la 2000 de euro nu poti avea pretentii.

La 2000 de euro cumperi linistit Golf 4 1.4 16v cu taxa platita si nerecuperata, in stare buna, pe cand un Opel Astra G te urca spre 2500e, chiar si cele 1.2 benzina. Oare de ce?

Astra e o masina mai mare decat Golful si mai utila. Eu de exemplu nu ma incurc cu jafuri pentru ca n-am nici timpul nici pasiunea de a sta in permanenta cu ele in service. Din punctul meu de vedere, o masina cu care sa-ti faci treaba si care sa te tina ani de zile trebuie cumparata de noua. Acolo unde bugetul nu permite achizitionarea unei masini noi, cautarile ar trebui sa se indrepte catre masinile care au maxim 9-10 ani (iar astea costa de la 4000 de euro in sus, cu tot cu taxe)

Astra e exact la fel de mare cat Golful, si e disponibila in fix aceleasi variante (hatch 3 si 5 usi, break, cabrio si sedan), doar ca are un coupe un plus, Bertone-ul, capitol la care la VW cam bate vantul.
Astra e mult mai reusita la capitolul motoare pe benzina>consum, performante si fiabilitate. Cine isi doreste o masina finuta si utila, nu o trancaneala TDI cu canistre de motorina de la tiristi, se va bucura de un Opel pe benzina.
E adevarat ca inca nu-mi permite bugetul achizitionarea unei masini de la 4000e in sus, sau noua (mi-as permite rata, mai ales prin programul "prima masina" dar ma phoot in ele), insa nu prea vad ce as putea alege din masinile noi de acum: motor mic si sugrumat, motor mic si prost sau motor prea mic si sensibil.
Am gusturi prea premium ca sa ma bucur de-o conserva low-cost noua, care sa mearga mai prost decat tablele pe care le-am avut pana acum.

Exemplu de masina noua, non premium cu motoare mari si care se gaseste sub 20.000 de euro :
- Ford Focus 1.6 TI benzina 125 cp/ 1.6 Ecoboost 150 cp
Ford Focus 1.6 TDCi 115 cp/ 2.0 TDCi 140 cp

Exemplu de masina SH care este in stare excelenta si care si-o permite oricine reuseste sa stranga macar 5000 de euro :
http://www.tocmai.ro/ford-mondeo-2007-18660240.html
http://www.autovit.ro/ford-mondeo-C34731450.html

Asa ca nu ma inebuni cu Opiel sau Folțvagin la 2000 de euro ca alea nu-s masini, sunt fiare vechi.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

P.S: Daca stau bine sa ma gandesc, 10 ani e mult pentru o masina. 7-9 ani e un compromis mai bun. De exemplu, nu recomand achizitionarea masinilor mai vechi de 2006.

| MariusF23 a răspuns:

Gasesti Renault Megane sau Clio la preturi ok, fara probleme. Iti recomand si Opel Astra sau Corsa. Toate masinile astea sunt foarte bune, rezistente pentru varsta lor.

| Ghostplayer a răspuns:

Poti cauta pe Auto.ro, Autovit... De aici iti alegi masina big grin Succes!

| FURRIA a răspuns:

Intra pe olx si selecteaza pret.
De la 0 la 2.000 E
Sau scrie pe google masini la 2000 E

| Aly_Alexandra_1998 a răspuns:

O masina cu roti! sau daca nu de spalat si de calcat la pachet

| Cosminel1192 explică (pentru Aly_Alexandra_1998):

A vrut sa fie o gluma? Nu vad hazul.

Întrebări similare