| coadadematura a întrebat:

Ce parere aveti despre motorul 1.6 Diesel de pe VW Golf 7?
Este bun/rau, este foarte stricăcios? Il recomandați sau nu?

9 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Singurul motor care merită din acea gamă este cel de 2 litrii diesel.

| Morariu_Claudiu_1997 a răspuns:

Sincer, in perioada asta nu as mai lua diesel fiindca oricum incet incet se scoate, motoarele pe benzina consuma din ce in ce mai putin si asa mai departe. Motorul in sine e ok dar are piesele pe langa motor ce is scumpe ca naiba de se strica (EGR, DPF, injectoare, turbina, etc). Daca are adblue apai chiar ca e un motor costisitor. Daca chiar crezi ca faci drumuri preponderent in exterior si lungi atunci poate mai merita, daca stai doar in oras si ocazional iesi atunci mai bine benzina. Un golf 1.4 TSI 122cp nu ar fi o optiune pentru tine? ( tot golf 7 sa fie, cele de pe golf 6 is pacatoase).

| coadadematura explică (pentru Morariu_Claudiu_1997):

Am auzit foarte multe despre motoarele 1.4 pe benzina, ca se strica foarte usor si au consum mare de ulei. Am auzit cuvinte de lauda numai pentru motorul 2.0 diesel, dar voiam sa aflu parerea voastra si despre 1.6 diesel

| Morariu_Claudiu_1997 a răspuns (pentru coadadematura):

Eventual specific ca cel 1.6 tdi de pe golful 7 nu e acelasi ca cel de pe golfu 6. Cel de pe golfu 6 e mai problematic. E un motor ok cel 1.6 tdi daca il exploatezi cum trebuie, adica mai mult condus in exterior. In general, toata lumea e de acord ca cel 2.0 TDI e mai reusit. Noi avem 2 in familie si nu avem probleme. Dupa mine, daca ai posibilitatea cauta un 2.0 tdi, daca ai gasit unul ok 1.6 tdi atunci e ok si ala.

| coadadematura explică (pentru Morariu_Claudiu_1997):

Mersi mult

| Simpatik a răspuns (pentru coadadematura):

Ai auzit bine pentru ca pe nemti i-a dus capul sa faca motoare downsize, japonezii fac motoare aspirate de calitate si cele mai fiabile, fara turbo fara nimic, daca prinzi o masina care a fost ingrijita nu bagi niciodata bani in ea decat in consumabile, pe cand in vw de 2 lei care dupa ce ca au motoare de drujba mai au si turbo, si toti zic ca nemtii sunt tatici in ale masinilor, iata ca nu sunt!

| mgtow a răspuns (pentru Morariu_Claudiu_1997):

Abia astept sa dispara visul motorinei pe masina mica, prea exagereaza astia care doresc asa ceva

| Morariu_Claudiu_1997 a răspuns (pentru mgtow):

Mai asteapta laughing. inca se cumpara motorina la greu. Eu am 2.0 TDI fiindca la momentul achizitiei si la banii mei de atunci (vreo 6000 euro) era singura optiune ok si sa am si ceva putere. Acum sunt hotarat sa imi cumpar 1.4 TSI 2014 ca urmatoarea mea masina, doar ca trebuie sa mai strang bani.

| mgtow a răspuns (pentru Morariu_Claudiu_1997):

Detin un GT86 de 2L benzina. Ma duce 500km un plin inclus daca o calc la podea... au scos japonezii consumul perfect pentru un motor aspirat care e folosit in porsche, motor subaru boxer an 2019