anonim_4396
| Anonim întreabă:

Cine stie aproximativ cat costa un schimb de distributie la un ford focus
din 2000 1.8 tddi dizal? Manopera mi s-a spus ca 180 de lei cam asa dar piesele nu stiu nici macar in mare.

4 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Distributia e din doua parti, jos are un lant de distributie intre vibrochen si pompa de injectie, iar sus are curea intre pompa de injectie si axul cu came.
Banuiesc ca vrei sa schimbi cureaua; se gaseste incepand de la 106 lei kit (curea + intinzator) marca Dayco. Daca vrei ceva mai bun, e accesibil kit-ul Ford.
Eu nu recomand kit Contitech, imbatranesc destul de tare, iar intinzatoarele sunt de proasta calitate, daca nu esti atent se deformeaza la montaj, se invart odata cu surubul de strangere... Pocnitori.

| NLS a răspuns:

~ 160-180 cred, in caz ca e curea, iar daca vrei piese originala, mai pui 100.

Daca nu vrei sa te intinzi la piese FORD, cumpara curea de distributie de la Gates si rola intinzatoare INA. Asta daca gasesti separat, de obicei gasesti ambele la Kit de la aceeasi firma.

Daca e pe lant, e mai scump. Cat exact nu stiu, dar minim 250-300.

| NeaNicu78 a răspuns:

Piesele pe una dintre cele mai bune firme (continental) adică o curea și o rola ajung pe undeva la 170-190 lei, iar manopera 150 lei, și se schimba în atelier în vreo 30 min relax, dar sfatul meu pentru 100 lei îți iei piese originale și merg 90000km fără griji.

| NeaNicu78 a răspuns:

Acum sa ști ca preturile pot diferii de la magazine la magazine, iar manopera la fel de la ateliere la ateliere, recomand pentru toți ce își vor schimba distribuțiile sa folosească ca piese aftermarket Contitech (Continental) cu încredere, astea le folosesc eu și nu am avut o curea rupta sau rola blocata sau pompa apa sa curgă. Sa auzim de bine, mașini fără probleme și persoane fericite.