| Gabriel2424 a întrebat:

Cum se amesteca antigelul corect cu apa 1l apa 1l antigel si daca mai e apa fara antigel in locul unde se pune si antigelul sa completeza acolo direct cu antigel? Este antigel g12. Cine se pricepe?

8 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Cum se amesteca antigelul corect cu apa"

la câte grade e făcut să țină cel de care spui?

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Scrie pe eticheta.
Eu mixez intotdeauna antigel concentrat cu apa, cantitati egale. Iau o sticla de 2, 5 litri, pun 1l antigel 1l apa, le amestec, le torn in motor, apoi pun din nou 1l antigel, apa si tot asa. Nu e bine sa torni in motor apa si antigelul separat, pentru ca e vorba de un circuit lung si ingust, iar cele doua lichide nu au unde sa se amestece corect, ca intr-o sticla.
Pe eticheta ultimului antigel pe care l-am folosit, scria ca se obtine o temperatura de inghet de -35 de grade, daca se amesteca jumi-juma. Altele sunt mai slabe, se obtine -20 de grade daca le pui 1:1.
Pentru Romania e suficient si -20 de grade, dar e mai bine sa fie facut la -30.
*daca il faci la -20 si intr-o noapte se fac -28 de grade afara, nu va pati nimic, e diferenta prea mica pentru a ingheta ca apa. Doar se ingroasa putin.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Scrie pe eticheta metoda de amestec.

| spike22 a răspuns:

Antigelul din comert are concentratii diferite.Scrie pe ambalaj cum se dilueaza si la ce temperatura minima este inca bun.

| Counter123456 a răspuns:

De fapt și de regula g12 este folosit pentru radiatoarele din aluminiul și se amesteca 1:1 cu apa distilata cel mai bun antigel raport preț calitate g12 este de la Hepu și este de calitate germana...iar despre schimbare este recomandat sa schimbi și să aerisești toată instalația. Spor!

| Gabriel2424 explică (pentru Counter123456):

Si daca nu e radiatorul de aluminiu?

| overwatch a răspuns:

Eu am pus 1l antigel la 1 litru de apa, dupa ce am umplut rezervorul, am pornit motorul 5 minute, m-am uitat daca am lichidul la nivel si am lasat asa laughing)