| bogdanivasciuc54 a întrebat:

Daca ai o masina care are optiunea de start/stop engine si daca o lasi in fata blocului sau in fata casei tale, un hot nu poate sa sparga geamul si sa fuga cu tot cu masina ta?

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai idee ce face acel start stop macar?

| bogdanivasciuc54 explică (pentru suntserios):

E un buton care pornesti si opresti motorul.Bine,dar nu la ala in care bagi cheia si apesi pe ea.

| suntserios a răspuns (pentru bogdanivasciuc54):

Nicidecum.
Sistemul de start stop oprește motorul cand masina sta pe loc si il porneste cand vrei sa o muti. Cum ar fi atunci cand stai la semafor. E un sistem care ajuta la micșorarea emisiilor.

Butonul de pornit masina e doar un buton. Si masina nu pornește daca cheia nu e in interiorul masinii.

| sierra1 a răspuns:

Cu cheia potrivită, clar da

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Masinile cu buton start/stop au sistemul keyless go, care inseamna ca imobilizatorul se dezactiveaza atunci cand cheia (telecomanda) masinii se afla in interior.
Hotul care sparge geamul, degeaba apasa pe buton, pentru ca nu are cheia la el, iar imobilizatorul nu va lasa motorul sa porneasca.
Treaba asta se intampla la Renault de prin 2002, cu acele "cartele" si buton start/stop. Dupa 15 ani, au inceput si nemtii (si restul industriei) sa produca aceeasi treaba.
Mai exista functia start/stop eco, care opreste motorul la fiecare oprire, pentru a reduce consumul de carburant, apoi porneste cand schitezi un gest de pornire (eliberezi frana, calci ambreiajul ori acceleratia).
Butonul de pornire fara cheie este poreclit "keyless go" ca si optiune, iar termenul "start/stop" se foloseste mai mult pentru functia de oprire a motorului in momentele de stationare.

| GPA a răspuns:

Nu poți porni mașina din butonul de start fără să introduci cheia în contact. Cheia este ca o cartelă, o punte de acces ce servește pornirii mașinii. Nu poate să fugă cu mașina astfel.

| suntserios a răspuns (pentru GPA):

Pai daca ai buton nu mai bagi cheia nicaieri