| Illuminati2016 a întrebat:

Daca am dat pentru permis pe motor diesel merita sa imi iau pe benzina?

Răspuns Câştigător
| Morariu_Claudiu_1997 a răspuns:

Pai diesel e mereu oleacă mai ușor de condus la pornirea de pe loc. Daca ai mașina deja atunci asigură-te doar ca ii dai in gură din când in când sa se curețe. Am avut si eu bora 1.9 ca a doua mea mașină. Tatăl meu are golf 1.6 mpi din 2002 si la iubita mea i-am luat polo 1.6 mpi din 2007. Deși e același motor la bază, polo e mult mai ușor de condus fiind tehnologii mai noi pe mașină. Inca cred ca pentru un începător e mai ok ceva pe benzină. Gen am 2 cunoștințe ce și-o luat diesel si dupa ceva timp au avut probleme la turbina fiindcă nu știau cum sa conducă corespunzător mașina si schimbau vitezele mult prea repede ( golf 5 1.9 tdi si Audi a3 1.9 tdi). In schimb cei ce ii cunosc si au benzină nu au treabă. Doar alimentează si merg mai departe. E puțin mai greu dar te înveți. Eu am trecut de la golf 5 1.9 in școala la Dacia Solenza ( ambreiaj pe duca, fara servo, fără abs, etc) dar de aia nu am avut treabă după ce mi-o murit motorul de vreo 2 ori prima dată. Baftă!

7 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Da. motorina va fi interzisa curand. Benzina e viitorul macar 40 de ani mai are de tras

| Illuminati2016 explică (pentru mgtow):

Credeam ca electricele sunt viitorul happy

| Morariu_Claudiu_1997 a răspuns:

O daaaa. Gen, inca nu stii cum trebuie condus un motor diesel ca sa nu ai probleme mai tarziu cu turbina, egr, dpf si toate acelea. Un motor pe benzina pur si simplu nu are asa ceva si e mai fiabil si ieftin de intretinut. Dupa mine e mult mai ok pentru un incepator si recomand la toata lumea. Ca sa iti dau un exemplu, iubita mea are carnetul de 4 saptamani ( + -) si si-o luat la recomandarea mea un polo pe benzina. Nu are treaba cu pornitul de pe loc deloc cu el, la fel si alte persoane ce si-o luat benzina dupa scoala pe diesel. Diesel merita luat numa daca faci 15. 000km sau mai mult pe an si de preferabil toti in afara orasului. Eu inca nu am depasit 15. 000km si am de 5 ani carnetul. bafta!

| Illuminati2016 explică (pentru Morariu_Claudiu_1997):

Eu inca nu am permisul am doar dovada laughing Am un VolksWagen Bora 1.9 TDI si m-i se pare mai usor de condus decat benzina, desi am apucat inainte sa conduc un opel mai vechi pe benzina, parea mai greu de controlat, mai ales urcarea in rampa ca daca nu esti rapid merge masina in spate, poate nu eram nici eu obisnuit cu pedalele decalate happy

| badpanda a răspuns (pentru Illuminati2016):

Cu benzina la semafor ai senzatia ca ai motorul oprit.Cu 1.9 diesel nu se intampla asa ceva ca iti dardaie toata masina.

| Illuminati2016 explică (pentru badpanda):

Intr-adevar

| KR0NSTADT a răspuns:

Merită să îți iei ce mașină dorești. Banii tăi, mașina ta.