| Denis_1354 a întrebat:

Daca imi pun folie omolaga pe fata si primesc si autorizatie,si stiker pe ele ca si cum ar fi legale,dar daca pun aparatu sa masoare transparenta is mai inchise foarte putin decat scrie acolo, cine este de vina? vreau sa precizez ca firma este autorizata R.A.R.Din cate am inteles legal este 75 %,iar foliile celelate is o tenta mai inchise,diferenta insesizabila la prima vedere,doar daca ai termen de comparatie iti dai seama,sau cu aparatul, dupa cum am spus mai sus.cine o incurca? eu sau firma? si cat este amenda?

5 răspunsuri:
| express11 a răspuns:

Http://www.tinted.ro/folie-auto/intrebari/; Art.102. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:35. aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor, pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale, cu excepţia celor omologate şi/sau certificate de către autoritatea competentă şi care sunt marcate corespunzător;

| Denis_1354 explică (pentru express11):

Ele sunt omologate, primesc omologare pe ele, dar sunt o tenta mai inchisa, si site-ul acela nu merge

suntserios
| suntserios a răspuns:

Prima data tu o incurci ca tu esti proprietarul masinii si in cazul unui control tu esti responsabil direct

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Tu primesti amenda, si ti se retrage certificatul de inmatriculare, pana mergi la RAR unde se face identificarea (verifica serii) si constatarea remedierii defectului (adica sa nu mai ai folia).
Transparenta geamurilor este din start de 70-80%, deci o regula mai simpla ar fi ca NU sunt legale foliile aplicate pe fata, deoarece daca pui folie cu transparenta de 75% pe geam cu transparenta de 70%, ramane transparenta totala de 45%, care nu este legala pentru geamurile din fata.
Atelierul nu pateste nimic, ca nu poti demonstra ca ei ti-au montat folia prea inchisa (timbrul se refera la transparenta ansamblului geam+folie), putea fi montata de tine ulterior.