|

De multe ori mi-e frica sa trec strada desi e trecere de pietoni, masinile pur simplu nu pun frana cand trec strada, pur simplu nu se opresc, sunt obligati sa se opreasca nu?

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Da, daca nu e stop, si pui picioru pe carosabil deci dupa bordura trotuar, trebuie sa opreasca, dar mergi putin si te vad, dupa ce opresc, treci usor si atent. Normal ca nu pun frana daca nu e semafor si nimeni n-ar vrea sa traverseze.

| a răspuns:

E normal sa te asiguri. Nu sa te iei ca se asigura soferul pentru tine. Nu mai stiu de cate ori eram sa fiu zburat pe trecerile de pietoni din Cluj. L-am oprit pe unul cu palmele pe capota sa vada ca da peste mine pe trecere. La toate trecerile de pietoni trebuie sa te asiguri, numai o data te baga in spital cu picioare rupte etc.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru RAY):

Normal ca trebuie, daca ii vede politistul 30 zile se retine permisul plus amenda. Asa sunt multi taximetristi in special care trag tare sa duca cat mai multi clienti intr-o zi... avari dupa bani.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru RAY):

Poti incerca. Insa din ce stiu numai dispozitivele politiei pot fi probe. Netul e plin de filmulete, unele false si altele adevarate.

| a răspuns:

Bună! Legal sunt obligați sa opreasca doar in momentul in care in apropierea trecerii sunt pietoni cu intenția clară ca vor sa traverseze. Adică ori au pus piciorul pe trecere, ori se uita clar la șofer si la trecere mergând spre trecere, etc. Și sunt obligați sa reducă viteza când in apropierea trecerii se afla pietoni.
Legat de ce pățești tu, sunt total de acord cu tine. In fiecare zi traversez o trecere din fata unei scoli și gradinite și efectiv ei merg cu 50, 60 la ora, in condițiile in care mai sunt și parcate masini pe ambele părți si nu ai nicio vizibilitate.