| InYourMind a întrebat:

E greu sa mergi cu motorul? E ca pe bicicleta adică la balans echilibru poate o fata care nu a mai mers pe bicicleta sa se descurce pe motor?

6 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Riscant, sansele de moarte sau discapacitate fara o mana sau picior cresc considerabil

| Simpatik a răspuns:

Sa compari motocicleta cu bicicleta e ca si cum ai compara un caras de 10 kg cu un rechin de 200 kg happy
Nu stiu de ce pe tineri va atrage asa tare chestia asta atata timp cat nu aveti experienta, eu i-as pune pe toti prin lege care vor motocileta sa aiba minim 10 ani de condus autovehicule fara evenimente si abia apoi sa poata da de permis moto.
Ei cred ca "toate mustele fac miere" si ca e usor de condus o motocicleta...neavand habar sa conduca nici o masina cu adevarat.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Mersul e mai usor decat pe bicicleta, problema e cand trebuie sa te dai jos de pe ea, sa o pui pe cric sau sa o impingi undeva.
Daca nu ai mers pe bicicleta, nu ai cum sa te descurci pe motor. Trebuie sa incepi cu bicicleta.

| Superior a răspuns:

Motocicleta este un vehicul foarte practic si economic cand nu ai nimic de dus in afara de tine insati. Pe deasupra, iti ofera si foarte multa adrenalina, poate mai multa decat o masina sport. Totusi poate fi destul de periculoasa. Motocicleta castiga teren la ceea ce numesc specialistii "siguranta pasiva", adica pe motocicleta ai o vizibilitate total superioara fata de o masina si un control, in teorie, mai bun, ajutandu-te astfel sa eviti un accident. Totusi, la "siguranta activa", adica atunci cand faci accidentul propriu-zis, mult mai sigura esti intr-o masina. Acum depinde, sunt multi factori care determina aceste cauze/rezultate, dar am considerat ca merita mentionat.
De preferat e sa inveti/sa stii sa stapanesti o bicicleta. E asemanator, dar nu la fel. In plus, cand faci scoala de motocicleta, nu te scoate ala din poligon pana nu inveti sa te tii pe ea. De retinut este faptul ca cu cat motocicleta e mai grea si are un motor mai puternic, cu atat este mai greu de "pilotat". Ca sa misti directia ai nevoie de nitica forta fizica in brate.
Apoi te confrunti si cu problema soferilor needucati din Romania, care sufera de un fel de rasism : aia cu 2 roti sunt inferiori celora cu 4. Astfel, vei avea garantat parte de cateva evenimente nasoale cu idioti, fie ca te tachineaza in trafic intentionat, fie ca nu-ti acorda respect-ul si dreptul cuvenit in trafic. Asta a patit un prieten, a ajuns la spital dupa ce l-am impins unul cu septar bavarez din spate, a pierdut controlul si a cazut undeva pe iarba. Dupa o zi l-a externat, a scapat bine.

| Adrian5575 a răspuns:

Ar fi mai bine daca te-ai invata mai intai cu bicicleta, apoi sa treci la motor. Macar sa fi invatata cu echilibrul. Motorul este foarte greu in comparatie cu bicicleta si trebuie sa poti sa il tii. Inainte sa treci la motor, poti sa faci o proba si cu un moped sau un scooter.

| daculliber a răspuns:

Daca mori cu motorul cu bicicleta poate scapi