|

Fara rovineta se poate circula doar in localitate sau si in judet?

8 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Potrivit OG nr.15/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, rovinieta este obligatorie numai la circulatia pe drumurile nationale, astfel ca pe toate celelalte se poate circula fara rovinieta(intravilanul localitatilor, drumuri judetene, drumuri forestiere). Numai bine!

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Poti merge cu masina in oras fara rovinieta, si in afara orasului pe drumurile judetele, locale etc, dar nu nationale sau national europene!

P.S.
Pe autostrada ai voie sa mergi fara rovinieta dar mai greu cum ajungi pana la autostrada fara!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fara rovigneta poti circula pe orice drum care nu este drum DE INTERES national. Adica poti circula atat in localitate, cat si in judet si in afara judetului, atata timp cat nu intri pe un astfel de drum. Daca drumul de interes national traverseaza un municipiu sau o resedinta de judet, nici pe portiunea respectiva nu este obligatorie rovigneta. Atentie mare, nu este vorba de intravilanul localitatilor, ci al municipiilor si resedintelor de judet. Daca locuiesti intr-un orasel, comuna sau sat prin care trece un drum national, conform legii trebuie sa ai rovigneta pentru a folosi acel drum, chiar daca nu iesi din localitate.
Si pentru a elimina interpretarile si confuziile intre drumurile nationale si cele de interes national, acestea din urma sunt definite legal astfel: "apartin proprietatii publice a statului si cuprind drumurile nationale, care asigura legaturile cu Capitala tarii, cu resedintele de judet, cu obiectivele de interes strategic national, intre ele, precum si cu tarile vecine, si pot fi:
- autostrazi
- drumuri expres
- drumuri nationale europene
- drumuri nationale principale
- drumuri nationale secundare."
Cu exceptia drumurilor europene, incadrarea in aceste categorii o stabileste Ministerul Transporturilor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Conteaza cum este catalogat drumul pe care circuli, este necesara pentru drumuri naţionale şi autostrăzi de pe teritoriul României

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut fara Rovinieta poti circula doar pe raza localitatii de domiciliu. Parerea mea este totusi sa-ti iei rovinieta nu de alta dar rovinieta pe un an este in jur de 120 de Ron, iar daca te prinde ca nu ai rovinieta amenda este 500 de Ron. Eu zic ca la 500 de Ron amenda, mai bine iti iei Rovinieta. Pam pam

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Taxa de drum (rovinieta) trebuie platita pentru a circula pe toate drumurile nationale (DN), exceptandu-le pe cele aflate in intravilanul municipiilor, respectiv resedintelor de judet.

B-Bye! wave

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Alte răspunsuri