| GabitzuHr98 a întrebat:

Nu stiu daca am nimerit bine categoria, dar ceea ce vreau eu sa intreb este, ce parere aveti despre firmele care vând masini la mana a doua cu posibilitatea de vanzare in rate.
Faza e ca eu as vrea să-mi cumpăr o masina la mana a doua de la o firmă si sa o achit in rate pentru ca s-ar putea sa prind un loc de munca mai departe de casă și as avea mare nevoie de o mașină si nu pot aștepta să strâng toți banii sa-i dau odată.

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ratele le obții oricum de la o banca sau firma de leasing nu de la dealer.

| Violleta2022 a răspuns:

Firmele care vand masini in rate, lucreaza cu companii care finanteaza cumparatorul si incheie contract cu el, luandu-i ratele lunare, dar dobanda lor este foarte mare, mult mai mare decat a bancilor. Din pacate, toti pun aceleasi conditii: sa fii angajat permanent cu contract de munca si sa ai macar 6 luni lucrate.
Fara servici nu-ti va da nimeni bani imprumut sua ceva pe gratis, pentru simplu fapt ca nu-si pot recupera banii de la tine.
Cum tu nu ai servici si nu stii sigur daca vei lua acel job, nu stii nici macar daca iti vei permite sa-ti platesti ratele lunare. Asadar, intelept ar fi sa folosesti un mijloc de transport in comun, pana implinesti macar 6 luni de munca, avand sanse sa cumperi ceva in rate.

| GabitzuHr98 explică (pentru Violleta2022):

Locul de munca este sigur, ma interesa doar daca pot avea incredere in firmele alea. Mersi ca mi-ai zis ca au ratele mai mari, am sa ma informez.