530xD are tractiune integrala, 530d are numai tractiune spate. Daca e vorba de 530xD are tractiune 4x4 permanenta, dar in 2006 au existat cateva modele cu cutie manuala si tractiune decuplabila dar foarte putine facute pentru piata din India. Daca vei cauta afara o sa gasesti dar putin mai greu. Daca vrei si automata nu exista 4x4 decuplabil!
Nu cred ca sint autoturisme care au 4x4.Cel putin eu nu am vazut si nici nu am auzit. Cele care au tractiune pe 4 roti asa cum au spus si altii pe aici o au permanenta.Si unele marci au asta scris pe masina.Audi are Quattro, Mercedes are 4matic, Subaru are AWD, BMW nu stiu sigur ce nume are.Cind vezi masini cu asa; la spate scris inseamna ca la acele masini trag toate cele 4 roti permanent.Cred ca la BMW este xd asa cum a spus cineva pe aici.Deci nu ai ce decuplA.Se poate decupla cardanul la cele care nu au senzori pe cardan si au pe planetarele din fata.Dar nu sint sigur.Si eu am o masina asa si ma gandeam sa scot planetarele. Apoi am vazut ca au senzori de tractiune si atunci masina nu se misca.Nu am verificat daca am senzori si pe spate pentru ca marca de masina ce am au de regula tractiune pe fata.Dar poti incerca.Eu voiam sa decuplez pentru a avea un consum mai redus.Cred ca si tu ai intrebat din acelasi motiv.Plus daca mai este si turbo masina consuma iar si mai mult+tractiunea asta ala esti.Masinile astea sint bune in locuri umede, sau cu zapada chestii de genul asta.Gata ca am comentat deja pe linga.
Permanent dar chiar daca e 4x4 sau Xdrive are 30% tractiune pe fata si 70% tractiune pe spate
https://www.youtube.com/watch?v=IxHQO_m295Q